✪ Ruokahävikkiohje
Kinuskisia
hedelmiä haudattuna makeaan taikinaan, tämä helppo jälkiruoka onnistuu vaikka mökillä!
Persikat,
omenat, päärynät.. tähän sopii moni hedelmä ja myös ne parhaat päivänsä nähneet yksilöt. Taikina ei
tarvitse kananmunaa ja nesteeksi sopii piimä tai happamaksi mennyt maito eli täydellinen jälkiruoka
silloinkin kun luulee ettei kaapissa ole mitään tarjottavaksi tehtävää.
Muista katsoa myös tuunausvinkit reseptin lopusta!
● 115 g voita
sulatettuna
● 2,5 dl hapanta maitoa tai piimää
● 2,5 dl hienosokeria
● 2,5 dl
vehnäjauhoja
● 1 rkl leivinjauhetta
● ripaus suolaa
● 1 l kiinteitä hedelmiä
isohkoina paloina (esim. persikka, omena, päärynä, nektariini)
● 1,5-2 dl fariinisokeria
●
1/2 sitruunan mehu
● tarjoiluun smetanaa tai vaniljajäätelöä
○ Laita paloitellut hedelmät,
fariinisokeri ja sitruunanmehu laakeaan kasariin tai paistinpannulle, nosta liedelle ja kiehauta
koko ajan sekoitellen. Anna kuplia hetki ja nosta sitten pois liedeltä.
○ Sekoita taikinan
kuivat aineet keskenään. Kaada joukkoon hapan maito tai piimä ja sekoita rivakasti sekaisin (seos
kuplii ja muuttuu kuohkeaksi kun kohotusaine reagoi happaman nesteen kanssa).
○ Kaada vuokaan
(n. 30 x 20 cm) voisula, kallistele vuokaa niin että se leviää tasaisesti pohjalle. Kaada päälle
taikina tasaisesti, älä sekoita!
○ Levitä seuraavaksi päälle hedelmät ja valuta mukaan myös
pannulla oleva sokerisiirappi. Älä sekoita.
○ Nosta paistos 175 C uuniin, keskitasolle,
tasalämpö. Paista kunnes taikina kypsää ja kullanruskeaa, noin 40-50 minuuttia.
○ Tarjoile
smetanan tai jäätelön kanssa.
✔ Hedelmät voi halutessaan
maustaa esimerkiksi kanelilla tai kardemummalla! Säädä sokerin määrää hedelmissä oman maun ja
hedelmien makeuden mukaan.
✔ Kokeile pinnalle myös mantelilastuja tai
pähkinärouhetta.
Tämä sämpyläohje on ruokahävikkiohje. Tutustu muihin vinkkeihin, joiden avulla voit pienentää keittiösi ruokahävikkiä.
Löydät tämän reseptin step-by-step -vaiheet instagram-kohokohdista!