Tämä ei ole mikään tavallinen suklaakakku: Hyödynsin reseptissä ylijäänyttä perunamuusia (huom. suolaton) tuomaan kakkuun mehevyyttä ja kiinteyttä. Näin sain onnistumaan upean korkean ja tuhdin suklaisen kakun gluteenittomana. Kuka voisi vastustaa suklaakakkua?
3 dl fariinisokeria
0,5
dl hienoa sokeria
1,5 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
4 dl gluteenitonta
jauhoseosta
2 dl sileää perunamuusia
125 g pehmeää voita
125 g tummaa suklaata
sulatettuna (70-80%)
1,5 dl maustamatonta jogurttia
2 kanamunaa
KUORRUTUS:
100 g maitosuklaata
1 dl kuohukermaa
Sekoita kuivat aineet, myös sokerit,
hyvin keskenään sekaisin.
Lisää voi, jäähtynyt suklaa ja muusi.
Vatkaa, kunnes seos on
kuohkeaa ja vaaleaa (tässä menee hetki).
Lisää seokseen keskenään sekoitetut jogurtti ja
kanamunat hitaasti koko ajan vatkaten.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun
kakkuvuokaan (20 cm), paista 175C alatasolla 35-50min. Varo paistamasta liikaa, että kakku ei
kuivu. Anna kakun jäähtyä ja vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kuorrutusta varten
rouhi suklaa ja kaada päälle kuuma kerma. Anna seistä hetken ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrute
kylmän kakun päälle ja anna aina hetken jähmettyä jotta kuorrute pysyy eikä valu liikaa reunoja
pitkin.
Anna vielä vetäytyä viileässä ennen leikkaamista.
✔ Voit tehdä kakun
matalampana, tämä vaikuttaa paistoaikaan ja kuorrutetta saattaa tarvita enemmän.
✔ Älä käytä
maustettua tai voimakkaasti suolattua muusia.
✔ Voit halutessasi kostuttaa kakkua ennen
kuorrutuksen lisäämistä jos se vaikuttaa kuivalta tai haluat siihen lisä makua/mehevyyttä.
Tämä kakkuohje on ruokahävikkiohje. Tutustu muihin vinkkeihin, joiden avulla voit pienentää keittiösi ruokahävikkiä.