Pasta, jossa
kookosmaito, curry ja tofu yhdistyvät uudella tavalla! Curryn makuja pastassa, kuka olisi uskonut
sen maistuvan näin hyvältä! Pastan proteiinia vaihtelemalla tämä toimii moneen ruokavalioon, ainoa
eläinperäinen tuote on pecorino (tämän kun korvaa kasvivaihtoehdolla, saa pastasta
vegaanisen!).
* 400g fettucinea tai muuta
pitkää pastaa
* 1 pkt tofu, maustamaton tai maustettu
* 2-3 valkosipulin
kynttä karkeasti hienonnettuna
* n. 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja hiukan hienonnettuna +
tomaattien öljyä paistamiseen
* 1 - 3 tl curryjauhetta (riippuu siitä kuinka tulista/vahvaa
currya suosit)
* 1 prk (400ml) kookosmaitoa
* suolaa, pippuria
* 1 dl raastettua
pecorinoa
(* tuoreita yrttejä, esim. Thai-basilikaa tai korianteria)
- Kuivaa tofu hyvi, tarvittaessa pidä hetki painon alla jotta liika neste häviää. Leikkaa tofu suupalan
kokoisiksi paloiksi.
- Kuumenna reilusti vettä kiehuvaksi, mausta suolalla ja keitä pasta
napakan kypsäksi. Säästä hiukan pastan keitinvettä ennen kuin valutat pastan.
- Kuumenna
muutama ruokalusikallinen aurinkokuivattujen tomaattien öljyä pannulla, paista tofupaloja ja
valkosipulia kunnes ne saavat väriä (varo ettet polta valkosipulia).
- Lisää curryjauhe ja
aurinkokuivatut tomaatit, anna paahtua hetki.
- Lisää kookosmaito, mustapippuri ja suolaa
(varovasti, koska myöhemmin lisättävä pecorino on myös suolaista) ja anna kastikkeen kiehua
hiljalleen muutama minuutti.
- Sekoita pasta ja pecorino-raaste kastikkeen joukkoon, sekoita
hyvin ja tarkista maku. Viimeistele halutessasi tuoreilla yrteillä.
✔ Tofun voi korvata
esim. Katkaravuilla (huom. pasta ei ole enää kasvisruokavalioon soveltuva).
✔ Jos valitset maustetun tofun, valitse esim. aasialaisittain maustettu jotta se sopii kastikkeen muihin makuihin.
✔Korvaa pecorino vegaanisella juustolla niin saat koko ruoasta vegaanisen.
✔ Curryjauhe on
tärkeää paahtaa hyvin, muuten mausteen maku jää raaaksi ja valjuksi.