Seesamiöljy Sashimi | Ruokaohje | Kaviaarista arkeen.

Seesamiöljy Sashimi

Kuumalla seesamiöljyllä pintakypsennetty sashimi, voi pojat miten hyvää! Tarjoa sellaisenaan soijakastikkeen kanssa tai tee lisukkeeksi sushimaustettua riisiä ja kääräise se ohuisiin kurkkuviipaleisiin.

Ruoan yhteenlaskettu valmistusaika

Valmistusaika

30 min

Annoksien määrä

Annoksien määrä

2-4 annosta

Hyvä huomioida

Hyvä huomioida

Maidoton

* n. 300g lohta (ruodoton, filee) ohueksi viipaloituna
* 0,75 dl tummaa soijakastiketta
* 3 kevätsipulia hienoksi leikattuna
* 1-2 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
* 0,5 dl rypsiöljyä (tai muuta neutraalia öljyä)
* 1 rkl tummaa seesamiöljyä

- Laita lohiviipaleet kulhoon soijakastikkeen kanssa. Sekoita ja anna marinoitua 3-5min.
- Asettele lohiviipaleet laakealle, kuumuuden kestävälle lautaselle rinnakkain. Ripottele päälle kevätsipuli ja inkivääri.
- Kuumenna öljyt yhdessä pienessä kattilassa hohkaavan kuumaksi. Kaada varovasti ohuena nauhana kalaviipaleiden päälle, varo roiskeita! (Älä kaada öljyä korkealta).
- Tarjoa heti soijakastikkeen tai ponzun kanssa

Tee lisukkeeksi ohuisiin kurkkuviipaleisiin käärittyä sushimaustettua riisiä, tähän sopii myös hyvin puuroriisi jos sushiriisiä ei satu olemaan kaapissa!
✔ Kokeile sashimia myös kesäkääryleiden täytteenä!