30 min
2 annosta
maidoton
● 100-125 g leveitä
riisinuudeleita
● 1 salottisipuli
● 2-3 valkosipulinkynttä
● 1 rkl hienonnettua,
tuoretta inkivääriä
● 125-150 g Choisumia
(sellerikaali) tai paksoita
● 1/2 lime (loput tarjoiluun)
● 1/2 ruukkua korianteria,
lehdet viimeistelyyn ja varret hienonnettuna kastikkeeseen
● 1 tlk kookosmaitoa
● 0,5-1 rkl
kalakastiketta
● soijakastiketta maun mukaan
● 125-150 g kylmäsavulohta
○ Laita leveät kookosnuudelit
likoamaan paketin ohjeen mukaan kylmään veteen (yleensä noin 15-30 minuuttia).
○ Hienonna
sipulit ja inkivääri, irrota korianterin lehdet varsista ja hienonna varret
○ Leikkaa
kylmäsavulohi tarvittaessa ohuiksi paloiksi (tai irroittele siivut toisistaan jo s käytät
valmiiksi leikattua palaa).
○ Pese lime hyvin ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi (säästä noin 2/3 tai
puolet tarjoiluun).
○ Jos käytät choisumia: irrota lehdet varsista, lisää ne kokonaisina.
Hienonna varret.
○ Jos käytät paksoita: Tarvittaessa poista hiukan kovaa kantaa, leikkaa
paksoit pitkittäin ohuemmiksi viipaleiksi ja käytä ne kerralla (baby paksoita käytettäessä kannan
poistaminen ei ole aina tarpeellista).
○ Kuullota sipuleita ja inkivääriä pienessä määrässä
öljyä laakealla isolla pannulla, lisää myös choisumin hienonnetut varret hetken päästä
kuullottumaan.
○ Kun inkivääri ja sipulit alkavat tuoksumaan, lisää kalakastike ja tilkka
soijaa (pieni määrä alkuun, tätä voi maun mukaan sitten säätää myöhemmin). Lisää kookosmaito ja
hiukan vettä (noin 1/3 kookosmaitotölkistä, saat samalla huuhdeltua sen). Lisää myös lime
viipaleita ja korianterin hienonnetut varret. Kuumenna kiehuvaksi.
○ Lisää valutetut
riisinuudelit, nestettä tulee olla vain juuri sen verran että nuudelit pääsevät kypsymään
(tarvittaessa lisää siis tilkka, anna haihtua ja lisää vielä hiukan jos tarpeen. Tarkoitus on,
että ruoka ei jää keittomaiseksi vaan liemi tiivistyy ja vain ympäröi muut ainekset).
○ Kun
nuudelit ovat juuri ja juuri kypsiä, lisää chousumin lehdet ja paksoita käytettäessä viipaloitu
paksoi. Sekoittele, jotta saat kasvikset kypsymään kevyesti. Kun ne ovat halutun kypsyisiä, lisää
kylmäsavulohi ja anna sen kuumeta.
○ Nosta pannu liedeltä ja lisää korianterin lehdet,
tarkista maku ja mausta lisää tarvittaessa. Tarjoile limeviipaleiden kanssa.
✔ Leveät riisinuudelit
(myydään myös riisitikku nimellä) ovat yksi tämän ruoan jujuista, niitä on nykään saatavilla myös
tavallisissa isoissa marketeissa. Niiden vaihtaminen muuttaa ruoan rakennetta, toki maku on
ohuidenkin riisinuudeleiden kanssa mainio!
✔ LImen ja soijan määrä on ohjeessa aika
summittainen, suosittelen luottamaan omaan makuaistiin ja maistelemaan ruokaa eri
vaiheissa.
📽 🎞 Löydät tämän reseptin step-by-step -vaiheita Instagramin
kohokohdista!