Savulohi- ja kookosnuudelit | Ruokaohje | Kaviaarista arkeen.

Savulohi- ja kookosnuudelit

Savulohi ja kookosmaito voi kuulostaa yllättävältä yhdistelmältä, mutta se todella toimii!

Tämä ruoka syntyi kun ostin heräteostoksena Choisumia, sellerikaalia, kokeiluun. Olen tehnyt tätä ruokaa uudestaan myös käyttämällä sen tilalla helpommin löydettävää paksoita ja voin sanoa molempien versioiden olevan herkullisia.

Kookoksen lisäksi tästä annoksesta löytyy raikasta limeä ja inkivääriä ja tietysti kylmäsavulohen tuomaa syvyyttä.
Tähänkin ohjeeseen löydät enemmän vaihekuvia Instagramin puolelta, suora linkki niihin löytyy vinkki-osiosta!

Ruoan yhteenlaskettu valmistusaika

Valmistusaika

30 min

Annoksien määrä

Annoksien määrä

2 annosta

Hyvä huomioida

Hyvä huomioida

maidoton

● 100-125 g leveitä riisinuudeleita
● 1 salottisipuli 
● 2-3 valkosipulinkynttä
● 1 rkl hienonnettua, tuoretta inkivääriä
● 125-150 g Choisumia (sellerikaali) tai paksoita
● 1/2 lime (loput tarjoiluun)
● 1/2 ruukkua korianteria, lehdet viimeistelyyn ja varret hienonnettuna kastikkeeseen
● 1 tlk kookosmaitoa
● 0,5-1 rkl kalakastiketta
● soijakastiketta maun mukaan
● 125-150 g kylmäsavulohta

○ Laita leveät  kookosnuudelit likoamaan paketin ohjeen mukaan kylmään veteen (yleensä noin 15-30 minuuttia).  
○ Hienonna sipulit ja inkivääri, irrota korianterin lehdet varsista ja hienonna varret
○ Leikkaa kylmäsavulohi tarvittaessa ohuiksi paloiksi (tai irroittele siivut toisistaan jo s käytät valmiiksi leikattua palaa).
○ Pese lime hyvin ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi (säästä noin 2/3 tai puolet tarjoiluun).
○ Jos käytät choisumia: irrota lehdet varsista, lisää ne kokonaisina. Hienonna varret.
○ Jos käytät paksoita: Tarvittaessa poista hiukan kovaa kantaa, leikkaa paksoit pitkittäin ohuemmiksi viipaleiksi ja käytä ne kerralla (baby paksoita käytettäessä kannan poistaminen ei ole aina tarpeellista).

○ Kuullota sipuleita ja inkivääriä pienessä määrässä öljyä laakealla isolla pannulla, lisää myös choisumin hienonnetut varret hetken päästä kuullottumaan.
○ Kun inkivääri ja sipulit alkavat tuoksumaan, lisää kalakastike ja tilkka soijaa (pieni määrä alkuun, tätä voi maun mukaan sitten säätää myöhemmin). Lisää kookosmaito ja hiukan vettä (noin 1/3 kookosmaitotölkistä, saat samalla huuhdeltua sen). Lisää myös lime viipaleita ja korianterin hienonnetut varret. Kuumenna kiehuvaksi.
○ Lisää valutetut riisinuudelit, nestettä tulee olla vain juuri sen verran että nuudelit pääsevät kypsymään (tarvittaessa lisää siis tilkka, anna haihtua ja lisää vielä hiukan jos tarpeen. Tarkoitus on, että ruoka ei jää keittomaiseksi vaan liemi tiivistyy ja vain ympäröi muut ainekset).
○ Kun nuudelit ovat juuri ja juuri kypsiä, lisää chousumin lehdet ja paksoita käytettäessä viipaloitu paksoi. Sekoittele, jotta saat kasvikset kypsymään kevyesti. Kun ne ovat halutun kypsyisiä, lisää kylmäsavulohi ja anna sen kuumeta.
○ Nosta pannu liedeltä ja lisää korianterin lehdet, tarkista maku ja mausta lisää tarvittaessa. Tarjoile limeviipaleiden kanssa.

✔ Leveät riisinuudelit (myydään myös riisitikku nimellä) ovat yksi tämän ruoan jujuista, niitä on nykään saatavilla myös tavallisissa isoissa marketeissa. Niiden vaihtaminen muuttaa ruoan rakennetta, toki maku on ohuidenkin riisinuudeleiden kanssa mainio!
✔ LImen ja soijan määrä on ohjeessa aika summittainen, suosittelen luottamaan omaan makuaistiin ja maistelemaan ruokaa eri vaiheissa.

📽  🎞  Löydät tämän reseptin step-by-step -vaiheita Instagramin kohokohdista!