1h 15min
2-4 annosta
Kasvis
* 300 g voitaikinaa (3
levyä, jos käytät levyjä)
* 250 g tuoretta (baby)pinaattia hiukam hienonnettuna
* 200 g
Paneer-juustoa (tai kotijuustoa) kuutioituna
* 1 punasipuli ohueksi viipaloituna
* 2
tomaattia, siemenet poistettuna ja pieneksi pilkottuna
* 2 valkosipulin kynttä
hienonnettuna
* 1 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
* 1 tl dhana jeera (korianteri +
jeera)
* 1 tl garam masala
* suolaa & pippuria
TÄYTE
- Kuullota sipulit ja
inkivääri pienessä määrässä öljyä, lisää hetken kuluttua mausteet mukaan paahtumaan.
- Lisää
tomaatti ja pinaatti ja anna enimmän nesteen haihtua.
- Lisää juustokuutiot ja nosta pannu pois
liedeltä. Maista ja lisää suolaa ja pippuria, seos saa olla reilusti
maustettu.
MUOTOILU
- Kaulitse taikinasta pitkä ja kapea levy, jaa jäähtynyt seos levyn
toiseen reunaan, jätä päädyistä pätkä tyhjäksi.
- Kääri levy rullalla pitkältä sivulta
aloittaen, käännä päädyt kiinni ennen käärimisen aloittamista.
- Kierrä rullasta kierre, älä
kierrä liian tiukasti, jotta taikina pääsee kohoamaan ja kypsymään myös keskeltä.
- Pistele
haarukalla pinta ja voitele kanamuna+vesi- seoksella halutessasi.
- Paista 200C uunin
alatasolla 30-50min. Kunnes taikina on kullanruskeaa ja kypsää (peitä tarvittaessa pinta foliolla
tummumisen estämiseksi).
✔ Tarjoa kierre
valkosipuli-raita-kastikkeen kanssa (paksua jogurttia, raastettua valkosipulia, suolaa, pippuria,
ripaus korianteria ja halutessa tuoretta korianteria hienonnettuna).
✔ Kokeile Paneer-juuston
sijaan leipäjuustoa.
✔ Voit käyttää dhana jeeran sijaan koko määrän garam masalaa. Jos tomaatit
eivät ole kovin makeita, lisää hiukan hunajaa seokseen.
📽 🎞 Löydät tämän reseptin step-by-step -vaiheet
Instagramin-kohokohdista!