45 min
2-4 annosta
Vegaaninen, maidoton, gluteeniton
● 1 isohko kyssäkaali
kuorittuna ja tikuiksi leikattuna
● 1 punasipuli tikuiksi leikattuna
● n. 2-3 cm pätkä
tuoretta inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
● 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
● 1
chili viipaloituna
● 1 tl hienonnettua sitruunaruohoa (säilyke)
● 1 rkl kalakastiketta
(vegaaninen)
● Soijaa maun mukaan
● 2 dl kookoskermaa
● 2-3 dl vettä
● Kourallinen
kirsikkatomaatteja puolitettuna
● N. 100 g
(baby)pinaattia
Tarjoiluun
● Riisinuudeleita
● Sitruunaa
➤ Kuullota sipulia ja kyssäkaalia
öljyssä kunnes ne pehmenevät, älä ruskista.
➤ Lisää valkosipuli, inkivääri ja chili ja jatka
kuullottamista vielä minuutti-kaksi.
➤ Lisää sitruunaruoho, kalakastike, soijaa (sitä voi
lisätä myös myöhemmin, yleensä aloitan parilla ruokalusikallisella).
➤ Lisää kookoskerma ja
vesi, kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 15-30min.
➤ Lisää tomaatit ja pinaatti, kiehauta ja
tarkista maku.
➤ Tarjoa riisinuudeleiden kera ja viimeistele annos tuoreella
sitruunamehulla.
✔ Voit lisätä keittoon
kypsää proteiinia samaan aikaan pinaatin ja tomaatin kanssa. Korianteri sopii tähän myös
hyvin!
✔ Valitse chilin tulisuus ja se jätätkö siemenet siihen oman maun mukaan.
✔ Jos
annoksen ei tarvitse olla vegaaninen, käytä tavallista kalakastiketta
📽 🎞 Löydät tämän reseptin step-by-step -vaiheet Kaviaarista arkeen
Instagramista!