30 min + maustuminen jääkaapissa
6-8 annosta
-
● 1 prk (350 g)
Deliciest-smetanaa
● 1 iso keltasipuli ohuina viipaleina (n. 150 g)
● 1 valkosipulinkynsi
hienonnettuna
● oliiviöljyä
● 0,5-1 tl worcesterinkastiketta
● 0,5-1 dl hienonnettua
lehtipersiljaa
● suolaa, pippuria
○ Kuori ja leikkaa sipuli ensin
puoliksi ja sitten ohuiksi viipaleiksi.
○ Laita oliiviöljyä pannulle ja kuullota sipuleita
miedolla lämmöllä pehmeiksi ja kullanruskeiksi. Lisää alkuvaiheessa ripaus suolaa, se auttaa
estämään sipuleita palamasta. Kun sipulit ovat lähes valmiita (tässä menee noin 15 minuuttia
miedolla lämmöllä), lisää hienonnettu valkosipuli ja anna sen hetki kuullottua.
○ Lisää
lopuksi tilkka vettä (n. 2 rkl), anna sen haihtua. Veden lisääminen ja haihduttaminen tekee
sipuleista erityisen pehmeitä ja maukkaita.Anna sipuleiden jäähtyä.
○ Sekoita jäähtyneet
sipulit Deliciest-Smetanaan,
mausta worcesterinkastikkeella, lehtipersiljalla ja suolalla ja pippurilla.
○ Anna
kastikkeen maustua viileässä vähintään muutama tunti, parhaimmillaan tämä on seuraavana
päivänä.
○ Tarjoile dippinä tai kylmänä kastikkeena kinkun tai vegekinkun kera!
✔ Ole varovainen suolan
kanssa, sitä voi aina lisätä myös kastikkeen vetäytymisen jälkeen.
✔ Jos sinappihuntu kinkussa
on sinusta se paras osa, mausta kastiketta vielä 1 tl maalais-dijon sinappia! Täydellinen
sinappinen sipulikastike on valmis.
📽 🎞 Löydät tämän reseptin step-by-step -vaiheet Instagram-profiilin
kohokohdista!