Inkiväärinen jauheliha-riisi pata | Ruokaohje | Kaviaarista arkeen.

Inkiväärinen jauheliha-riisi pata

Inkiväärin lämpöä täynnä oleva yhden padan ruoka. Maistuvaa vaihtelua arkiselle jauhelihalle ja riisille, tähän pataan ei kyllästy! Helppo ruoka onnistuu niin arkena kuin viikonloppuna.

Ruoan yhteenlaskettu valmistusaika

Valmistusaika

45 min

Annoksien määrä

Annoksien määrä

4 annosta

Hyvä huomioida

Hyvä huomioida

Maidoton

* 400 g (naudan) jauhelihaa)
* 1 punasipuli hienonnettuna
* 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
* 1-2 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
* 2 rkl currytahnaa (käytä omaa suosikkiasi, oma suisikkini tässä on vihreä currytahna)
* 1 tl sitruunaruohotahnaa (tämän voi jättää pois/korvata käyttämällä viimeistelyyn tuoretta limeä)
* 1 ruukku korianteria
* 2,5 dl sushiriisiä tai muuta pyörejyväistä riisiä hyvin huuhdeltuna
* 2,5 dl kookoskermaa * 2,5- 3 dl vettä
* soijakastiketta maun mukaan
* suolaa ja pippuria
(*tuoretta chiliä)

- Ruskista jauheliha isossa pannussa, lisää puolessa välissä mukaan sipuli, valkosipuli, inkivääri ja hienonnetut korianterin varret.
Jatka paistamista kunnes jauheliha on ruskistunut ja muut ainekset kuullottuneet.

- Lisää joukkoon currytahna ja sitruunaruoho. Kuullota muutama minuutti.

- Mausta soijalla ja mustapippurilla.

- Lisää kookoskerma ja vesi, kuumenna kiehuvaksi ja lisää huuhdeltu riisi.

- Anna poreilla matalalla lämmöllä ilman kantta, kunnes riisi on kypsää ja neste haihtunut/imeytynyt riisiin (lisää hiukan vettä tarvittaessa).
- Maista ja lisää suolaa/pippuria tarpeen mukaan, sekoita joukkoon hienonnetut korianterin lehdet ja viipaloitu tuore chili.
- Tarjoile tuoreen limen ja extra-chilin kera

✔ Currytahnoissa on tulisuudessa paljon eroja ja tuore inkivääri tuo myös lämpöä ruokaan: säädä inkiväärin ja tahnan määrää oman makumieltymyksen mukaan, itse olen tulisen ystävä.
✔ Valmista ruokaa voi miedontaa/pyöristää lisäkookoskerman tai jogurtin/vegaanisen jogurtin avulla.

📽  🎞  Löydät tämän reseptin step-by-step -videona Instagram-postauksesta. ⤵️