Chiliöljy rapealla sipulilla

Chiliöljy rapealla sipulilla

Mausteinen, lämmittävän tulinen chiliöljy jonka erityispiirre on rapeat sipulit! Tällä saa ihanaa lämpöä moneen ruokaan ja koska öljy on vähäsuolainen, sopii se hyvin kaikkiin ruokavalioihin!

Ruoan yhteenlaskettu valmistusaika

Valmistusaika

60min

Annoksien määrä

Annoksien määrä

useita

Hyvä huomioida

Hyvä huomioida

vegaaninen

* 1,75 dl mietoa öljyä (esim. rypsi/rapsi/auringonkukka)⁣⁣
* 2 salottisipulia ohueksi viipaloituna ⁣⁣
* 1 kokonainen valkosipuli, kynnet kuorittuina ja ohueksi viipaloituna⁣⁣
* 3 tähtianista⁣⁣
* 1-2 kanelitankoa⁣⁣
* 2,5-3cm pala inkivääriä kuorittuna ja erittäin pieneksi pilkottuna⁣⁣
* 2 rkl chilihiutaleita⁣⁣
* 1 rkl soijaa⁣⁣
* 1 tl fariinisokeri⁣⁣

- Laita öljy ja valkosipuli- ja sipuliviipaleet kattilaan.⁣ Lisää joukkoon myös kaneli ja tähtianis.⁣

- Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla hiljalleen 20-30min, kunnes sipulit ovat ruskistuneet ja rapeutuneet kunnolla. (Sekoittele välillä). ⁣⁣Varo kuitenkin etteivät ne pala.

- Sekoita kuumaa öljyä kestävässä kulhossa chili, soija, sokeri ja inkivääri.⁣⁣

- Kaada öljy tiheän siivilän läpi chiliseoksen joukkoon. ⁣⁣

- Jätä sipulit jäähtymään ja rapeutumaan siivilään.⁣⁣

- Sekoita lopuksi öljyn joukkoon sipulit.⁣⁣

- Säilytä viileässä, mielellään desinfioidussa purkissa. Chiliöljy säilyy jääkaapissa noin kuukauden.⁣⁣

✔ Mitä pidempään sipulien antaa kuivua siivilässä, sitä rapeampina ne pysyvät kun ne yhdistää öljyyn. Ainekset voi sekoittaa myös suoraan keskenään, jolloin sipulit jäävät pehmeiksi.⁣⁣
✔ Ota tähtianikset ja kaneli pois, kun siirrät öljyn viileään, jos et halua että niiden maku vahvistuu.⁣⁣
✔ Tarjoa maustekastikkeen tapaan pöydässä, riisinuudelit rakastavat tätä öljyä!
✔ Toimii myös marinadeissa.⁣⁣
✔ Öljy on vähäsuolainen⁣⁣.


📽  🎞  Löydät tämän reseptin step-by-step -videona Instagram-kohokohdista.