Balsamico graavattu lohi

Balsamico graavattu lohi

Balsamico tuo uuden ulottuvuuden tuttuun graaviloheen. Kokeile osana kalapöytää oliiviöljyllä ja parmesanilla silattuna!

Ruoan yhteenlaskettu valmistusaika

Valmistusaika

15 min + graavautuminen 1 vrk

Annoksien määrä

Annoksien määrä

4-10 annosta

Hyvä huomioida

Hyvä huomioida

maidoton, kalaruoka

* 1 kg ruodotonta lohifileetä
* 0,75 dl balsamicoa
* 4 rkl karkeaa merisuolaa
* 4 tl sokeria
* nippu tuoretta basilikaa

- Trimmaa lohifileestä vatsarasva pois ja poista ruodot tarvittaessa. Aseta kala syvähköön vuokaan (nahkapuoli alaspäin).

- Valele lohi tasaisesti balsamicolla.

- Ripottele päälle keskenään sekoitetut suola ja sokeri. Lopuksi levitä päälle revityt basilikan lehdet.

- Peitä kelmulla ja anna olla viileässä seuraavaan päivään. Valele vuoan liemellä muutamaan kertaan tänä aikana. - Seuraavana päivänä pyyhi ja kuivaa kalan pinta ja leikkaa lohi mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

- Tarjoa ja nauti

✔ Vinkki! Leikkaa lohi viipaleiksi ja aseta viipaleet laakealle vadille. Valuta päälle oliiviöljyä ja ohuita lastuja parmesan-juustoa.
✔ Leikkaa file tarvittaessa kahteen osaan jotta se mahtuu kokonaan vuokaan.

📽  🎞  Löydät tämän reseptin vinkkivideon Instagram-postauksesta.