45 min + suolan kuivuminen
vegaaninen
● 2,5 dl
karkeaa suolaa (esimerkiksi Himalajan vuorisuolaa)
● 2 rkl tuoretta timjamia, vain
lehdet
● 3 hyvin pestyn appelsiinin (luomu) hienoksi raastettu kuori ja yhden puristettu
mehu
○ Nypi timjamin lehdet
ja hienonna veitsellä.
○ Sekoita suolaan timjami, kolmen appelsiinin kuori ja yhden
appelsiinin mehu.
○ Sekoita hyvin, jotta mehu kostuttaa kaikki suolakiteet.
○
Levitä pellille leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi ja nosta 100-110C asteiseen uuniin
kuivumaan noin puoleksi tunniksi.
○ Sekoita kerran kuivumisen puolessa välissä. Sammuta uuni
ja jätä luukku raolleen ja anna suolan kuivua vielä uunin jäätymisen ajan.
○ Sekoita
suolaa ja riko toisiinsa tarttuneet kiteet (hyvä sekoitus kuivumisen puolessa välissä auttaa
estämään tätä).
○ Anna jäähtyä kokonaan ennen purkittamista. Makusuola säilyy n. 3-4kk,
voit käyttää sitä sellaisenaan karkeana suolana tai hienontaa halutessa hienommaksi.
✔ Kuivumisen
alkuvaiheessa suola tuoksuu voimakkaasti, älä säikähdä tätä.
✔ Käytä ylijääneet timjamin
varret esim. Keittopohjaan tai säilö ne öljyyn = makuöljy ruoanlaittoon.
📽 🎞
Löydät tämän reseptin step-by-step -vaiheet kaviaarista arkeen
Instagram-kohokohdista!