Täydellinen mutakakku: reunoilta kakkumainen, keskeltä ihanan tahmea ja lähes valuva. Suklainen ja syntinen sanan kaikissa merkityksissä. Oi kyllä, tätä kakkua on vaikea vastustaa!
225 g voita
225 g
suklaata (väh. 60%)
3 dl fariinisokeria
1 dl hienoa sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 munaa
0,75 dl kaakaojauhetta
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vaalea)
ripaus
sormisuolaa
(vadelmia)
- Sulata suklaa ja voi yhdessä
(kattilassa tai vesihauteessa). Lisää hiukan jäähtyneeseen seokseen sokerit, sekoita. Lisää munat
yksitellen, sekoita jokaisen lisäämisen jälkeen esimerkiksi puulusikalla (ei sähkövatkaimella tai
vispilällä).
- Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne (siivilän läpi) seokseen.
Kaada
leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 22cm halkaisija), ripottele päälle halutessasi vadelmia.
Paista 175C uunin alatasolla 20-30min. Älä paista liikaa, reunojen tulee kypsyä jotta kakku pysyy
kasassa, mutta keskusta saa jäädä pehmeäksi.
- Anna jäähtyä ja tarjoa sellaisenaan tai
kermavaahdon tai jäätelön kera.
✔ Älä paista liikaa.
Reunojen tulee kypsyä jotta kakku pysyy kasassa, mutta keskusta saa jäädä pehmeäksi.
✔ Anna
jäähtyä ja tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon tai jäätelön kera.
✔ Voit valmistaa
kakun myös vehnäjauhoista.
KATSO OHJE INSTAGRAMISSA