Tumma suklaa
ja appelsiini yhdistyvät tässä lämpimässä paistoksessa, jonka pohjalla odottaa ihana tahmea kastike!
Paistos valmistuu helposti vain käsin sekoittamalla ja pohjalle muodostuva kastike on päälle kaadettavan
suklaisen nesteen ansiota. Tiedän, kuulostaa oudolta, mutta lopputulos on täydellinen!
Tämä ohje on
tehty alunperin osana kaupallista yhteistyötä Fredman Groupin kanssa.
- 50 g voita sulatettuna
-
0,75 dl maustamaton jogurtti
- 2 kananmuna
- 2 dl vehnäjauhot
- 1 tl leivinjauhe
- 1
dl sokeri
- ripaus sormisuolaa
- 0,5 dl kaakaojauhe (makeuttamaton)
- 1 appelsiinin
hienoksi raastettu kuori
- 1/2 appelsiinin mehu (n. 0,5 dl)
- 50 g tumma suklaa (50-70%)
karkeasti rouhittuna
KOSTUTUS-KASTIKE
- 1,5 dl fariinisokeri
- 1,5 rkl
kaakaojauhe
- 1,25 dl kiehuvaa vettä
Tarjoiluun ranskankermaa.
- Sekoita keskenään kaikki kuivat
aineet suklaata lukuunottamatta. Sulata voi ja sekoita jäähtynyt voisula, appelsiinin mehu ja
kanamunat keskenään.
- Yhdistä kuivat ja kosteat aineet nopeasti sekoittaen, älä sekoita
taikinaa liikaa jotta kakusta ei tule tiivistä.
- Kääntele lopuksi joukkoon karkeasti rouhittu
suklaa.
- Kaada taikina pinnoitettuun tai voideltuun vuokaan. Nosta vuoka leivinpaperilla
peitetyn pellin päälle.
- Sekoita kostutusta varten fariinisokeri ja kaakaojauhe keskenään,
kaada päälle kiehuva vesi ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada neste taikinan päälle ja nosta paistos
(pellin päällä) uuniin, 175C.
- Paista n. 25-30min. kunnes paistoksen pinta on kiinteää ja
tuntuu painettaessa kypsältä (tikulla ei kannata kokeilla kypsyyttä, koska kostutus muodostaa
kastikkeen vuoan pohjalle).
-Tarjoa kakku lämpimänä ranskankerman kanssa.
✔ Älä käytä sähkövatkainta sekoituksessa