Rapea pinta,
pehmeä ja sitkas sisus. Suklaasattumia ja toffeeta, mukana reilu ripaus sormisuolaa.
Levykeksin
helppous piilee vain muutamassa työvaiheessa ja siinä, että no, se on levy. Ei tarvetta pyöritellä tai
muotoilla, taikina littanaksi vuokaan ja uuniin. Keksikriisin pelastus ja sopii myös heille, jotka eivät
käytä kanamunaa ruokavaliossaan!
● 125 g pehmeää voita
● 1,25 dl sokeria
● 2,5 dl vehnäjauhoja
● 200 g rouhittua suklaata ja kermatoffeeta
(2/3 suklaata, 1/3 toffeeta)
● Reilu ripaus sormisuolaa
○ Vaahdota voi ja
sokeri.
○ Lisää jauhot käännellen joukkoon.
○ Kääntele sattumat ja sormisuola joukkoon,
taikina saa olla paksua.
○ Levitä 1 cm paksuiseksi levyksi (n. 15x20cm vuoka) ja paista 175 C
keskitasolla 25-○ 30min. Kunnes reunat ovat kiinteytyneet ja keskusta vielä hiukan pehmeä.
○ Anna jäähtyä lähes kokonaan ennen leikkaamista paloiksi.