topography

Kyssäkaali-Kookoskeitto

Rapea kyssäkaali pääsi yhdessä mm. inkiväärin ja pinaatin kanssa maukkaaseen kookosliemeen. Tämän vegaanisen keiton voi halutessaan tuunata omalla suosikkiproteiinillaan tai nauttia sellaisenaan kevyenä lounaana. Kotoisa kyssäkaali sopii mainiosti näihin aasialaisiin makuihin!

information circle-sharp
Valmistusaika
45 min
calendar sharp
Annosmäärä
2-4
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
Vegaaninen, gluteeniton

Aineosat

● 1 isohko kyssäkaali kuorittuna ja tikuiksi leikattuna⁣
● 1 punasipuli tikuiksi leikattuna ⁣
● n. 2-3 cm pätkä tuoretta inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna ⁣
● 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna ⁣
● 1 chili viipaloituna⁣
● 1 tl hienonnettua sitruunaruohoa (säilyke)⁣
● 1 rkl kalakastiketta (vegaaninen)⁣
● Soijaa maun mukaan⁣
● 2 dl kookoskermaa⁣
● 2-3 dl vettä⁣
● Kourallinen kirsikkatomaatteja puolitettuna⁣
● N. 100 g (baby)pinaattia⁣

Tarjoiluun
● Riisinuudeleita⁣
● Sitruunaa

Tee näin

➤ Kuullota sipulia ja kyssäkaalia öljyssä kunnes ne pehmenevät, älä ruskista.
➤ Lisää valkosipuli, inkivääri ja chili ja jatka kuullottamista vielä minuutti-kaksi.⁣

➤ Lisää sitruunaruoho, kalakastike, soijaa (sitä voi lisätä myös myöhemmin, yleensä aloitan parilla ruokalusikallisella).
➤ Lisää kookoskerma ja vesi, kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 15-30min.
➤ Lisää tomaatit ja pinaatti, kiehauta ja tarkista maku.⁣

➤ Tarjoa riisinuudeleiden kera ja viimeistele annos tuoreella sitruunamehulla.

Vinkit

✔ Voit lisätä keittoon kypsää proteiinia samaan aikaan pinaatin ja tomaatin kanssa. ⁣Korianteri sopii tähän myös hyvin!
✔ Valitse chilin tulisuus ja se jätätkö siemenet siihen oman maun mukaan.⁣
✔ Jos annoksen ei tarvitse olla vegaaninen, käytä tavallista kalakastiketta

📽  🎞  Löydät tämän reseptin step-by-step -vaiheet Kaviaarista arkeen Instagramista!

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen