Rapea kyssäkaali pääsi yhdessä mm. inkiväärin ja pinaatin kanssa maukkaaseen kookosliemeen. Tämän vegaanisen keiton voi halutessaan tuunata omalla suosikkiproteiinillaan tai nauttia sellaisenaan kevyenä lounaana. Kotoisa kyssäkaali sopii mainiosti näihin aasialaisiin makuihin!
● 1 isohko kyssäkaali
kuorittuna ja tikuiksi leikattuna
● 1 punasipuli tikuiksi leikattuna
● n. 2-3 cm pätkä
tuoretta inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
● 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
● 1
chili viipaloituna
● 1 tl hienonnettua sitruunaruohoa (säilyke)
● 1 rkl kalakastiketta
(vegaaninen)
● Soijaa maun mukaan
● 2 dl kookoskermaa
● 2-3 dl vettä
● Kourallinen
kirsikkatomaatteja puolitettuna
● N. 100 g
(baby)pinaattia
Tarjoiluun
● Riisinuudeleita
● Sitruunaa
➤ Kuullota sipulia ja kyssäkaalia
öljyssä kunnes ne pehmenevät, älä ruskista.
➤ Lisää valkosipuli, inkivääri ja chili ja jatka
kuullottamista vielä minuutti-kaksi.
➤ Lisää sitruunaruoho, kalakastike, soijaa (sitä voi
lisätä myös myöhemmin, yleensä aloitan parilla ruokalusikallisella).
➤ Lisää kookoskerma ja
vesi, kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 15-30min.
➤ Lisää tomaatit ja pinaatti, kiehauta ja
tarkista maku.
➤ Tarjoa riisinuudeleiden kera ja viimeistele annos tuoreella
sitruunamehulla.
✔ Voit lisätä keittoon
kypsää proteiinia samaan aikaan pinaatin ja tomaatin kanssa. Korianteri sopii tähän myös
hyvin!
✔ Valitse chilin tulisuus ja se jätätkö siemenet siihen oman maun mukaan.
✔ Jos
annoksen ei tarvitse olla vegaaninen, käytä tavallista kalakastiketta
📽 🎞 Löydät tämän reseptin step-by-step -vaiheet Kaviaarista arkeen
Instagramista!