Kurpitsa-pestopasta on astetta jännittävämpi variaatio perinteiselle pestopastalle. Yhdistä paahdettu kurpitsa, pesto ja pasta, niin saat todellisen luottopastan reseptiarkistoosi, tätä ruokaa on pakko santsata!
* 400 g myskikurpitsaa
kuutioituna suupaloiksi (n. Puolikas myskikurpitsa)
* 1 iso punasipuli ohuiksi viipaleiksi
leikattuna
* 3 valkosipulinkynttä ohueksi viipaloituna
* 1 punainen chili ohuina
viipaleina
* oliiviöljyä, suolaa, pippuria
* 100 g punaista pestoa
* 1 dl juoksevaa
creme fraichea tai smetanaa
* 2 dl hienoksi raastettua pecorinoa tai muuta vahvaa juustoa
*
400 g spaghettia (tai muuta pastaa) keitettynä al dente.
Sekoita uunivuoassa kurpitsa,
sipuli, valkosipuli ja chili. Valele anteliaasti oliiviöljyllä ja mausta suolalla &
pippurilla.
- Nosta 200C uuniin paahtumaan 30-40min. Ajaksi, laita lopuksi grillivastukset
päälle jos pidät kunnolla paahtuneesta pinnasta.
- Sekoita kuumien kasvisten joukkoon creme
fraiche ja pesto.
- Lisää myös kuuma pasta ja juustoraaste, sekoita hyvin.
- Tarkista suola
ja tarjoa vastaraastetun juuston kera.
✔ Tähän sopii lisänä reilu
annos tuoreita yrttejä, myös baby-pinaatti on testattu ihanaksi yhdistelmäksi näiden makujen
kanssa.
✔ Voit ottaa hiukan talteen pastan keitinvettä, ja tarvittaessa ohentaa sillä pastan
kastiketta.