topography

Kurpitsa-Kanakeitto Maapähkinävoilla

Kanankoivet keitetään tässä sopassa kypsäksi sellaisenaan liemen seassa ja riivitään lopuksi soseutetun keiton lisukkeeksi yhdessä riisin, yrttien ja limen kanssa. Pehmeä kurpitsan, kookoksen ja maapähkinävoin yhdistelmä lämmittää ja hurmaa, lisukkeiden kera tämä keitto vie isommankin nälän!

information circle-sharp
Valmistusaika
1 h 15 min
calendar sharp
Annosmäärä
4 annosta
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
Maidoton

Aineosat

* 3-4 kpl kanan/broilerin koipireisipaloja, maustamaton
* 800-900 g (myski)kurpitsaa (paino kuorittuna ja lohkottuna)
* 1 iso sipuli kuorittuna ja pienittynä
* 3-4 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
* n. 2 rkl tuoretta inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
(* 1 chili hienonnettuna tai kuivattua chiliä maun mukaan)
* 7-8 dl kanalientä
* 1 tlk kookosmaitoa
* 1 - 2 dl maapähkinävoita (sileää, ei makeutettua)
* suolaa ja/tai soijaa maun mukaan, mustapippuria
* tarjoiluun tuoreita yrttejä, limen lohkoja ja keitettyä riisiä.

Tee näin

- Poista koipi-reisi-paloista nahka.
- Kuullota kasviksia öljyssä isossa kattilassa hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää kanaliemi ja kookosmaito, kuumenna kiehuvaksi.
- Lisää kana, anna poreilla (vähintään) 45min osittain peitettynä, kunnes kana on kypsää ja on helposti nyhdettävissä irti luista.
- Nostele lihat pois keitosta ja lisää maapähkinävoi. Surauta sileäksi sauvasekoittimella, lisää tarvittaessa nestettä. Mausta soijalla/suolalla.
- Nyhdä kana irti luista ja lisää suoraan keittoon tai tarjoa lisukkeena yhdessä riisin, yrttien ja limen kanssa.

Vinkit

✔ Poistan kanannahat, jotta keitosta ei tule liian "rasvaista", ne voi hyödyntää tekemällä esim. Sipsejä lisukkeeksi uunissa.
✔ Maapähkinävoin määrää voi säädellä oman maun mukaan.

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen