Terävää cheddaria ja makeaa kurpitsaa, mukana vielä tuoretortellineja ruokaisiksi sattumiksi. Oi kyllä, tämä keitto vie nälän ja sydämen!
● n. 700g (myski)kurpitsaa
kuorittuna ja pienittynä
● 1 (puna)sipuli kuorittuna ja pienittynä
● 1-3 porkkanaa
kuorittuna ja pienittynä
● 1-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
● oliiviöljyä
● kuivattua timjamia ja chiliä
● suolaa ja pippuria
● n. 8 dl
kasvislientä
● 200 g smetanaa
● 200g voimakasta cheddaria raastettuna
● 1 pkt (250-300 g)
tuoretortellineja (esim. Ricotta-pinaatti täyte)
● päälle tuoretta lehtipersiljaa ja
sinihomejuustoa muruina (tai raastettua cheddaria)
○ Kuullota kasviksia kattilassa
oliiviöljyssä muutama minuutti, lisää mukaan myös kuivattu timjami ja chili.
○ Lisää liemi
(sen verran, että ainekset kunnolla peittyvät) ja suola & pippuri, anna kiehua hiljalleen
kunnes kasvikset ovat kunnolla pehmeitä (n. 40min.).
○ Lisää keittoon smetana ja soseuta
se sauvasekoittimella tai blenderissä.
○ Lisää joukkoon juustoraaste ja tortellinit,
kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoitellen ja anna hautua kunnes juusto sulaa ja pasta on
kypsää. Tarkista maku.
○ Viimeistele lehtipersiljalla ja tarjoa sinihomejuuston tai
raastetun cheddarin kanssa.
Keittoon sopii myös
valkoviini, lisää sitä halutessasi muutama desi kuullottuvien kasvisten joukkoon, ennen lientä.
Kasvisliemen voi vaihtaa kanaliemeen, jos ei ole tarvetta tehdä kasvisruokaa.
Valitse
tortellinit oman maun mukaan, itse suosin juustoa juuston perään -tyyliä.
Löydät tämän reseptin step-by-step vaiheet Kaviaarista arkeen
Instagramin kohokohdista!