Terävää cheddaria ja makeaa kurpitsaa, mukana vielä tuoretortellineja ruokaisiksi sattumiksi. Oi kyllä, tämä keitto vie nälän ja sydämen!
● n. 700g (myski)kurpitsaa
kuorittuna ja pienittynä
● 1 (puna)sipuli kuorittuna ja pienittynä
● 1-3 porkkanaa
kuorittuna ja pienittynä
● 1-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
● oliiviöljyä
● kuivattua timjamia ja chiliä
● suolaa ja pippuria
● n. 8 dl
kasvislientä
● 200 g smetanaa
● 200g voimakasta cheddaria raastettuna
● 1 pkt (250-300 g)
tuoretortellineja (esim. Ricotta-pinaatti täyte)
● päälle tuoretta lehtipersiljaa ja
sinihomejuustoa muruina (tai raastettua cheddaria)
○ Kuullota kasviksia kattilassa
oliiviöljyssä muutama minuutti, lisää mukaan myös kuivattu timjami ja chili.
○ Lisää liemi
(sen verran, että ainekset kunnolla peittyvät) ja suola & pippuri, anna kiehua hiljalleen
kunnes kasvikset ovat kunnolla pehmeitä (n. 40min.).
○ Lisää keittoon smetana ja soseuta
se sauvasekoittimella tai blenderissä.
○ Lisää joukkoon juustoraaste ja tortellinit,
kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoitellen ja anna hautua kunnes juusto sulaa ja pasta on
kypsää. Tarkista maku.
○ Viimeistele lehtipersiljalla ja tarjoa sinihomejuuston tai
raastetun cheddarin kanssa.
✔ Keittoon sopii myös
valkoviini, lisää sitä halutessasi muutama desi kuullottuvien kasvisten joukkoon, ennen lientä.
✔ Kasvisliemen voi vaihtaa kanaliemeen, jos ei ole tarvetta tehdä kasvisruokaa.
✔ Valitse
tortellinit oman maun mukaan, itse suosin juustoa juuston perään -tyyliä.
Löydät tämän reseptin step-by-step vaiheet Kaviaarista arkeen
Instagramin kohokohdista!