Kuohkeista kuohkein, pilven pehmeä sitruunajuustokakku! Raikas maku ja pumpulin pehmeä koostumus koukuttaa ensi lusikallisesta lähtien! Meidän perheen eniten toivottu kakku mikä kertoo paljon (koska uskokaa pois, vaihtoehtoja on paljon!).
POHJA
150 g DIgestive-keksejä
1/2 sitruunan
raastettu kuori
50-75 g voita sulatettuna
TÄYTE
4
liivatelehteä
4 dl kuohukermaa vaahdotettuna
250 g mascarpone-juustoa
200 g
ranskankermaa (ei kevyt)
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 tl vaniljasokeria
1-1,25 dl tomusokeria
Laita
liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
Hienonna keksit yleiskoneessa yhdessä
sitruunankuoren kanssa. Lisää voisula ja sekoita yhtenäiseksi massaksi (voin määrä vaihtelee
keksien mukaan, joten lisää sitä vähitellen ja tarkkaile koostumusta). Vuoraa leivinpaperilla
tai kelmulla irtopohjavuoan (22cm) pohja ja reunat ja painele keksimassa ohueksi kerrokseksi.
Nosta viileään odottamaan.
Laita Mascarpone, ranskankerma, tomusokeri, vaniljasokeri ja
sitruunankuori kulhoon ja vaahdota kuohkeaksi. Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma. Maista
seosta ja lisää sitruunaa/tomusokeria tarvittaessa (muista että sitruunaa tulee lisää vielä
mehun muodossa).
Kuumenna sitruunan mehu, purista liivatteet kuiviksi ja sulata ne
kuumaan mehuun. Anna jäähtyä hetki ennen massaan lisäämistä. Kaada seos ohuena nauhana kulhon
reunoja myöten ja kääntele hyvin kakkumassan joukkoon. Kaada seos pohjan päälle, peitä kelmulla
ja anna hyytyä mieluiten seuraavaan päivään. Koristele oman maun mukaan esim. Tuoreilla
marjoilla tai valkosuklaalastuilla.
✔ Älä vaahdota kermaa liian kovaksi vaahdoksi, pehmeä vaahto sekoittuu ja
säilyttää täten kuohkeuden myös paremmin
✔ Seuraksi sopii myös mustikkakastike:
Laita pieneen kattilaan muutama desi pakastemustikoita, viipale sitruunaa ja pari
ruokalusikallista hillosokeria. Keitä ja jäähdytä. Poista sitruuna ennen
tarjoilua.
Löydät tämän reseptin vaiheet Instgramin
kohokohdista!