topography

Kuohkea sitruunajuustokakku

Kuohkeista kuohkein, pilven pehmeä sitruunajuustokakku! Raikas maku ja pumpulin pehmeä koostumus koukuttaa ensi lusikallisesta lähtien! Meidän perheen eniten toivottu kakku mikä kertoo paljon (koska uskokaa pois, vaihtoehtoja on paljon!).

information circle-sharp
Valmistusaika
30min
+ hyytymisaika vähintään 4h
calendar sharp
Annosmäärä
6-10
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
Sisältää liivatetta

Aineosat

POHJA⁣
150 g DIgestive-keksejä⁣
1/2 sitruunan raastettu kuori ⁣
50-75 g voita sulatettuna ⁣

TÄYTE
4 liivatelehteä⁣
4 dl kuohukermaa vaahdotettuna⁣
250 g mascarpone-juustoa⁣
200 g ranskankermaa (ei kevyt)⁣
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori ⁣
1 tl vaniljasokeria ⁣
1-1,25 dl tomusokeria

Tee näin

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. ⁣

Hienonna keksit yleiskoneessa yhdessä sitruunankuoren kanssa. Lisää voisula ja sekoita yhtenäiseksi massaksi (voin määrä vaihtelee keksien mukaan, joten lisää sitä vähitellen ja tarkkaile koostumusta). Vuoraa leivinpaperilla tai kelmulla irtopohjavuoan (22cm) pohja ja reunat ja painele keksimassa ohueksi kerrokseksi. Nosta viileään odottamaan.⁣

Laita Mascarpone, ranskankerma, tomusokeri, vaniljasokeri ja sitruunankuori kulhoon ja vaahdota kuohkeaksi. Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma. Maista seosta ja lisää sitruunaa/tomusokeria tarvittaessa (muista että sitruunaa tulee lisää vielä mehun muodossa).⁣

Kuumenna sitruunan mehu, purista liivatteet kuiviksi ja sulata ne kuumaan mehuun. Anna jäähtyä hetki ennen massaan lisäämistä. Kaada seos ohuena nauhana kulhon reunoja myöten ja kääntele hyvin kakkumassan joukkoon. Kaada seos pohjan päälle, peitä kelmulla ja anna hyytyä mieluiten seuraavaan päivään. Koristele oman maun mukaan esim. Tuoreilla marjoilla tai valkosuklaalastuilla.

Vinkit

✔ Älä vaahdota kermaa liian kovaksi vaahdoksi, pehmeä vaahto sekoittuu ja säilyttää täten kuohkeuden myös paremmin
✔ Seuraksi sopii myös mustikkakastike: Laita pieneen kattilaan muutama desi pakastemustikoita, viipale sitruunaa ja pari ruokalusikallista hillosokeria. Keitä ja jäähdytä. Poista sitruuna ennen tarjoilua.

Löydät tämän reseptin vaiheet Instgramin kohokohdista!

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen