"
Uunissa valmistuva tomaatti-kesäkurpitsa-paistos toimii niin lisäkkeenä lihalle kuin yksinäänkin pastan kanssa. Tähän paistokseen (joka on kuin paksua tomaattikastiketta silattuna paahtuneilla kesäkurpitsoilla!) voit upottaa myös muita kauden kasviksia, oman maun ja saatavuuden mukaan!
"
TOMAATTIKASTIKE
* 400g tomaattimurskaa
* 0,5dl tomaattipyrettä
* 2 isoa
tuoretta tomaattia hienonnettuna/kirsikkatomaatteja puolitettuna
* 1 iso sipuli
hienonnettuna
* 3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
* reilusti kuivattuja yrttejä, esim.
Oregano, timjami, basilika, laakerin lehti
* hiukan hunajaa
* suolaa ja
pippuria
KESÄKURPITSAT
* 2 keskikokoista kesäkurpitsaa ohuina
viipaleina
* 2-3 dl parmesania/pecorinoa hienoksi raastettuna
* 2 rkl oliiviöljyä
*
mustapippuria
Aloita
tomaattikastikkeesta:
- Lorauta uunivuokaan reilusti oliiviöljyä, lisää
kaikki aineet ja sekoita hyvin. Lisää hiukan vettä tarvittaessa, mutta kastike saa olla aika
paksua jo ennen saostumista uunissa. Laita 200C uuniin, aikaa menee noin 45-60min, kastike saa
kunnolla paahtua. Ota kastike uunista, sekoita hyvin ja tarkista
maku.
Kesäkurpitsat:
- Sekoita muut aineet
kesäkurpitsaviipaleiden sekaan. Asettele viipaleet kastikkeen päälle uunivuokaan.
- Paista
225C noin 30min, kunnes kesäkurpitsa on kypsynyt ja saanut väriä, yleensä laitan vielä hetkeksi
grillivastukset päälle, jotta pinta rapeutuu.
- Tarjoa lisäkkeenä tai pastan kanssa (riittää
noin 400g pastaa). Tarjoiluun suosittelen parmesania annosten päälle.
✔ Tomaattikastikkeeseen voi
upottaa vähän nahistuneet tomaatit ja myös muut kasvikset; esimerkkinä fenkoli ja porkkana
raastettuna sopivat mainiosti.
📽 🎞 Löydät tämän reseptin vaiheet
Instagram-kohokohdista!