Paahdettuja juurikkaita, alla paksua kermaviilikastiketta ja viimeistelyyn savulohta ja sitruunaa. Oi kyllä, ihanan raikas salaatti lounaaksi tai miksei alkupalaksi! Keltajuurikkaiden makeus sopii täydellisesti savukalan seuraksi, pala leipää viereen ja ateria on valmis!
500 g keltajuurikkaita
kuorittuna ja lohkottuna
- 2 pientä punasipulia kuorittuna ja lohkottuna
- 2-3
valkosipulinkynttä kokonaisena
- oliiviöljyä, suolaa, pippuria
Kastike
-200 g
kermaviiliä valutettuna -
1/2 nippua tilliä-
-Suolaa, pippuria
Lisäksi
-Lämminsavulohta
-Tilliä
-Sitruunaa
Laita lohkotut sipulit,
keltajuurikkaat ja valkosipulinkynnet kuorineen uunipannulle. Lisää öljyä ja mausta. Paahda
napakan kypsiksi 200C uunissa keskitasolla 30-45min. Riippuen lohkojen koosta.
Sekoita
kastikkeen aineet keskenään. Kuori paahdetut valkosipulinkynnet, hienonna ja lisää kastikkeen
joukkoon.
Kasaa salaatti lautasille: laita alle kastiketta, päälle paahdettuja
juurikkaita ja sipulia. Lisää lämminsavulohta (määrä riippuu siitä kuinka nälkä on) ja viimeistele
tuoreella tillillä ja sitruunalla.
✔ Kermaviilin valuttaminen
(esim. Suodatinpussin avulla) tekee siitä paksumpaa ja täyteläisempää.
✔️Löydät tämän reseptin step-by-step- vaiheet Instagramin kohokohdista!