topography

Kebab-kiusaus

Tämän kiusauksen salaisuus on kebabin lisäksi hapankaalissa! Kebab-kiusaus on uusi arkiruokasuosikki, joka sai meillä myös perinteisesti kaalia karttavan miehenkin santsaamaan, nappaa resepti talteen, tämä maistuu monelle!

information circle-sharp
Valmistusaika
1 h 15 min
calendar sharp
Annosmäärä
4 - 6
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
Gluteeniton

Aineosat

600-700 g kiinteää perunaa kuorittuna ja ohueksi viipaleiksi leikattuna⁣
1 iso (kelta) sipuli ohuesti viipaloituna⁣
2 valkosipulin kynttä ohuesti viipaloituna ⁣
200 g kebab-lastuja, vege-kebab sopii myös hyvin⁣
200 g hapankaalia⁣
1/2 ruukkua tuoretta persiljaa⁣
2-3 dl kermaa⁣
Öljyä, voita⁣
Suolaa, pippuria⁣

Tee näin

Kuullota sipulit voin ja öljyn seoksessa, lisää hapankaali ja anna paistua kunnes neste haihtuu. ⁣

Lisää kebab-lastut ja paista vielä hetki, kunnes ne saavat väriä.⁣

Sekoita perunaviipaleet, kebab-seos ja persilja, mausta (ole varovainen suolan kanssa, koska hapankaali ja kebab-lastut sisältävät jo suolaa) ja kaada öljyttyyn vuokaan. Valitse isompi vuoka, jolloin saat kiusauksen ohueksi kerrokseksi ja täten paljon herkullista, paahtunutta päällistä kiusaukseen.⁣

Kaada päälle kerma tasaisesti ja nosta 200C uuniin keskitasolle, n. 45-60min. Ajaksi.

Vinkit

✔ Tarjoile valmiin kiusauksen kanssa ranskankermaa ja chilikastiketta.

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen