Rapupannu!
Tämä sopii alkupalaksi, illanistujaisten tähdeksi tai erilaiseksi lisäksi vaikka juhlien kalapöytään.
Etanapannuina tunnetut astiat sopivat siis moneen muuhunkin, tämä toimii myös mainiosti etanoiden sijaan
silloin jos joukosta löytyy etanoita karttava kaveri.
Jos haluat satsata, käytä raakoja
ravunpyrstöjä, mutta tämä onnistuu myös tavallisista pakasteravuista. Muista vain valita ne isommat
yksilöt tähän.
Tällä ohjeella saat täytettyä neljä pientä etanapannua.
● 200 g ravunpyrstöjä tai
katkarapuja (sulatettuna)
● 75 g voita (normaalisuolaista)
● 1-2 valkosipulinkynttä
hienonnettuna
● 0,5 dl parmesania hienoksi raastettuna
● Lehtipersiljaa hienonnettuna
(0,5-1 dl)
● Mustapippuria
● Panko-jauhoja (myös korppujauhot käy)
Tarjoiluun
vaaleaa leipää, esimerkiksi patonkia
○ Sekoita pehmeään voihin
valkosipuli, juusto ja persilja. Mausta mustapippurilla.
○ Laita (sulatetut) ravut
tasaisesti etanapannun koloihin ja laita jokaisen kolon päälle nokare maustettua voita. Ripottele
viimeiseksi pintaan panko-jauhoja.
Kypsennys
○ Jos käytät raakoja
rapuja paista 225C uunissa muutama minuutti ja käännä sitten grillivastukset päälle jotta saat
pintaan väriä.
○ Kypsien rapujen kanssa pelkät grillivastukset (225C ) usein riittävät
sulattamaan voin ja ruskistamaan/rapeuttamaan pintaa.
Tarjoa seuraksi vaaleaa leipää.
✔ Kokeile myös muita yrttejä ja mausteita voin maustamiseen!
¨
✔ Ja toinen
📽 🎞 Löydät tämän reseptin step-by-step -vaiheita myös Kaviaarista arkeen Instagram-kohokohdista!