Kanelipullien
ja korvapuustien kardemummainen serkku ihastuttaa mausteisuudellaan!
Kardemumman rakastajat laittavat
reilumman määrän sitä täytteeseen, mutta ohjeen pienemmälläkin määrällä saa pullaan ihanaa mausteisuutta
ja vahvemman kardemumman maun kuin peruspullassa.
Nämä pehmeistä pehmeimmät pullat katoavat
nopeasti, tee siis vaikka tuplasatsi ja pakasta osa vierasvaraksi.
● 2,5 dl maitoa
● 1 dl hienosokeria
● 2 tl kardemummaa
●7 g
kuivahiivaa (1pss)
● 6,5-8 dl vehnäjauhoja
● 100 g pehmeää voita (normaalisuolaista,
jos käytät suolatonta, lisää taikinaan ripaus suolaa)
Täyte
● 75 g pehmeää
voita
● 2-3 tl kardemummaa
● 2 tl vaniljasokeria
● 0,5-0,75 dl
fariinisokeria
●1 kanamuna + 1tl vettä yhteen sekoitettuna, voiteluun
Lämmitä maito hiukan kädenlämpöä lämpöisemmäksi.
○ Sekoita
kuivahiiva noin 1 dl jauhoja ja sekoita seos maitoon. Jätä seos hetkeksi odottamaan (5-10min)
liinan alle (hiiva aktivoituu ja alkaa kuplia).
○ Sekoita taikinaan seuraavaksi
sokeri ja kardemumma sekä noin 3 desiä jauhoja. Vatkaa vellimäistä seosta muutama minuutti
jotta saat taikinaan hyvän sitkon.
○ Vaivaa seuraavaksi joukkoon loput jauhot, lisää
ensin muutama desi ja sitten vähitellen lisää, tarpeen mukaan. Vaivaa taikinaa kunnes se on
kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista, lisää sitten pehmeä, huoneenlämpöinen voi. Jatka
vaivaamista kunnes voi on sekoittunut taikinan joukkoon (yleensä lisään vielä tässä vaiheessa
ripauksen jauhoja, tarpeen mukaan).
○ Anna taikinan kohota peitettynä
kaksinkertaiseksi, valitse lämmin, vedoton paikka.
○ Vaivaa kohonnut taikina,
kaulitse suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
○ Sekoita täytteen aineet keskenään ja
levitä tahna tasaisesti taikinalevyn päälle.
○ Käännä taikinalevy pitkältä sivulta puoleen
väliin levyä ja käännä tämän jälkeen toinen puolisko toisen päälle (eli täyte jää levyjen väliin).
○ Leikaa levystä 1-1,5 cm paksuisia suikaleita (noin 12-16 kpl), kiepauta taikina
suikaleita pitämällä päistä kiinni ja kääntämällä niitä eri suuntiin (katso täältä kuva!). Käännä kierretty taikina lopuksi pyöreäksi
solmuksi.
○ Nosta solmut leivinpaperin päälle uunipellille ja anna kohota vielä noin 30
min. Voitele muna+vesi seoksella, ripottele päälle vielä hiukan kardemummaa ja paista 225 C
uunissa (keskitaso, tasalämpö) kunnes kypsiä (noin 12-15 min.).
○ Tarjoile tuoreena tai
pakasta myöhempää herkuttelua varten!
✔ Säädä täytteen sokerin ja
kardemumman määrää oman maun mukaan.
✔ Voitele pulla kananmunan sijaan maidolla, saat
kananmunattomaan ruokavalioon sopivan herkun!
✔ Etkö jaksa pyöritellä kierteitä? Kokeile kinuskilla ja puolukoilla täytettyä
bostonpullaa!
📽 🎞
Löydät tämän reseptin step-by-step -vaiheet Kaviaarista arkeenInstagramin kohokohdista!