Karamellisoitua lanttua, vuohenjuustoa ja rapeita krutonkeja. Täydellinen lämmin salaatti tai lisuke aterialle.
* 2 pientä lanttua,
yhteensä n. 500 g
* 1 kiekko vuohenjuustoa (n. 100 g)
* 1 (salotti)sipuli
* 1
valkosipulinkynsi * 25 g voita (pari rkl)
* kourallinen krutonkeja
* hunajaa, suolaa &
pippuria
(* pilkottuja kevätsipulin varsia tai tuoreita yrttejä, esim. Lehtipersiljaa)
- Kuori ja kuutioi lanttu. Kuori
sipuli ja leikkaa ohuiksi "veneiksi". Kuori valkosipulinkynsi ja jätä se
kokonaiseksi.
- Kuumenna voi pannussa, lisää lanttu ja sipulit ja anna paistua hiukan
keskilämpöä kovemmalla kunnes pinta on kauniin karamellisoitunut ja lanttu napakan pehmeää (voi
saa ruskistua, mutta varo ettei se pala).
- Lisää puolet vuohenjuustosta ja krutongit,
anna olla vielä hetki liedellä jotta juusto hiukan sulaa ja krutongit maustuvat.
- Mausta
suolalla ja pippurilla, lisää loppu vuohenjuusto nokareina (ja kevätsipulinvarret/yrtit).
-
Valuta päälle hiukan hunajaa, tarjoa heti tai huoneenlämpöisenä.