topography

Kana-tortellini keitto

Vartissa valmis soppa? Kyllä kiitos! Todellinen arjen pelastaja valmistuu kypsästä kanasta ja valmis tuore-tortellineista. Herkullinen nälkäkiukun taltuttaja on nopeasti valmista ja kaipaa seurakseen vain palan hyvää leipää.

information circle-sharp
Valmistusaika
15 min
calendar sharp
Annosmäärä
2-4
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida

Aineosat

* 1,5 l hyvää kanalientä
* 300 - 400 g kypsää kanaa/broileria pieneksi pilkottuna
* 200 g vihreitä papuja (pakaste)
* 60 - 90 g punaista pestoa
* 1 ruukku tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. Basilika tai lehtipersilja)
* 250 g (1 pkt) tuore tortellineja, esim. Kana-pekoni täyte
* suolaa
* Tarjoiluun raastettua pecorinoa/parmesania ja hyvää leipää

Tee näin

- Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi.
- Lisää pavut, tortellinit ja kana. Anna kiehua muutama minuutti, kunnes pavut ja pasta ovat kypsiä.
- Lisää pestoa maun mukaan, tarkista suola.
- Lisää yrtit, jätä halutessasi osa tarjoiluun.
- Tarjoile raastetun juuston ja leivän kera.

Vinkit

✔ Vihreät pavut voi korvata muilla nopeasti kypsyvillä kasviksilla, tuore pinaatti toimii tässä myös hyvin!
✔ Valitse pesto oman maun mukaan. Joskus tarjoan lisukkeena myös smetanaa, johon olen sekoittanut ylijääneen peston.
✔ Usein teen tätä keittoa silloin, kun paistettua kanaa on jäänyt edelliseltä päivältä. Valmiit kaupan grillikanat ja kanavalmisteet toimivat yhtä hyvin 👌🏻
✔ Laadukas, maukas liemivalmiste on tässä nopeassa keitossa tärkeä.

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen