Sekoita, odota ja paista. Yhtä helppoa kuin pataleivät aina, mutta tässä versiossa leipä sisältää reilusti juustosattumia!
7 dl vehnäjauhoja (1-2 dl voi korvata ohrajauhoilla)
● 1 tl
kuivahiivaa
● 1 tl suolaa
● 0,5 dl oliiviöljyä
● 3 dl vettä
(huoneenlämpöistä)
● 2,5-3 dl juustoraastetta (esimerkiksi yhdistelmä parmesania ja
cheddaria)
● 1/2 ruukkua basilikaa.
Sekoita jauhoihin suola ja kuivahiiva. Lisää öljy ja vesi, sekoita vain sen
verran että ainekset sekoittuvat (tarvittaessa lisää 1-3 rkl vettä jos seos vaikuttaa liian
kuivalta). Kääntele joukkoon lopuksi juustoraaste. Peitä kelmulla ja liinalla ja anna levätä
huoneenlämmössä yön yli.
○ Laita (valurauta)pata kansineen uuniin ja kuumenna uuni 225
C. Käytä hiukan jauhoja apuna ja kääntele kohonnut taikina leivän muotoon, kääntele samalla
taikinan sekaan (halutessasi hienonnettu) basilika. Älä vaivaa taikinaa liikaa (taikinan on
tarkoituskin olla aika pehmeää).
○ Ota kuuma pata uunista, laita taikina pataan ja
paista ensin kansi kiinni 30 min ja lopuksi ilman kantta 15 min. (tarpeen mukaan voit pidentää
hiukan aikaa, jos leipä ei ole vielä kypsä)
○ Anna leivän jäähtyä padassa muutama
minuutti, kumoa se sen jälkeen pois padasta jäähtymään. Leipä on parhaimmillaan saman päivän
aikana.
✔Käytä erilaisten juustojen sekoitusta, kermaiset juustot kannattaa raastaa karkeaksi ja kovemmat pienellä terällä: näin saat juuston maun leviämään kautta taikinan.
✔Löydät tämän reseptin step-by-step -videona Instagram-postauksesta.