Astetta mehevämpi lohikiusaus! Yksinkertaiset ainekset kohotetaan uudelle tasolle juustoisella kastikkeella joka ei vaadi muuta kuin kiehauttamisen. Resepti on helppo tuplata isommallekin väelle tarjottavaksi ja lohimäärää voi myös muokata nälän ja syöjien mukaan, kokeile ja ihastu!
500 g perunaa (yleisperuna,
hyvin pestynä, ei tarvitse kuoria)
1-2 punasipulia
1 ruukku tilliä
300-600 g
lohta
1/2-1 sitruunanmehu
oliiviöljyä, suolaa, pippuria
KASTIKE
3
dl kerma-maitoa
200 g smetanaa
100 g maustamatonta sulatejuustoa
suolaa, pippuria
- Viipaloi perunat ohuiksi
viipaleiksi (käytä halutessasi mandoliinia apuna. Tee samoin sipulille.
- Laita peruna- ja
sipuliviipaleet kulhoon, lorauta joukkoon oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita
hyvin.
- Viipaloi lohi ohuiksi viipaleiksi. Sekoita viipaleiden joukkoon sitruunanmehu ja
mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
- Hienonna tilli.
- Tee kastike laittamalla kaikki
ainekset kattilaan ja kiehattamalla seos (sekoittele kunnes juusto sulaa, kastikkeen ei tarvitse
kiehua pidempään). Mausta maun mukaan.
- Lado vuokaan puolet peruna-sipuli-seoksesta.
- Lado
päälle tasaisesti lohi ja sen päälle silputtu tilli.
- Lado viimeiseksi kerrokseksi loppu
peruna-sipuli-seoksesta ja kaada lopuksi päälle (tasaisesti) juustoinen kastike.
- Nosta 200C
uuniin, tasalämmölle, ja paista kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta kauniisti ruskistunut.
-
Anna vetäytyä hetki ja tarjoa.
- Lohen
esi-marinoiminen/kypsentäminen sitruunamehun avulla pitää sen mehevänä paistamisen aikana.
-
Tarjoile pannu tuoreen tillisilpun ja sitruunalohkojen kera
📽 🎞 Löydät tämän reseptin vaiheita -videona Instagram-kelasta
ja tarkemmat vaihekuvat profiilin kohokohdista!