Herkullinen ja helppo tapa tutustua spaghettikurpitsaan! Nimensä mukaisesti tämän kurpitsan sisus muuttuu kypsänä spaghettimaiseksi rihmoiksi. Juustoinen, maukas kastike kaadetaan päälle ja gratinoidaan uunissa!
● 1 keskikokoinen
spaghettikurpitsa (noin 800 g)
● oliiviöljyä
(● mustapippuri, kuivattu chili)
● 1
pieni punasipuli hienonnettuna
● 1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
● 1,5 dl kermaa
●
50 g ranskankermaa
● 100 g voimakasta juustoraastetta (voi olla sekoitus, esimerkiksi cheddar
ja parmesan toimivat hyvin)
● 1/2 ruukkua basilikaa
● suolaa ja mustapippuria
●
kourallinen kirsikkatomaatteja ohuelti viipaloituna
● Mustapippuria, kuivattua
basilikaa
● Viimeistelyyn oliiviöljyä ja basilikaa
○ Halkaise spaghettikurpitsa ja
poista siemenet
○ Laita kurpitsanpuolikkaat uunivuokaan ja voitele leikkuupinta oliiviöljyllä
(voit halutessasi myös kevyesti maustaa mustapippurilla, kuivatulla chilillä..). Paahda 200 C
uunissa noin 40-60 minuunntia, kunnes kurpitsan sisus on pehmentynyt.
○ Anna kurpitsan hetken
jäähtyä ja riivi se haarukan avulla spaghettimaiseksi, varo rikkomasta kuorta.
○ Kurpitsan
paahtuessa voit valmistaa kastikkeen. Kuullota (oliivi)öljyssä sipulit pehmeiksi, lisää kerma ja
ranskankerma, kuumenna kiehuvaksi.
○ Ota kattila liedeltä ja lisää osa juustoraasteesta (jätä
noin 20-30 g kurpitsojen päälle laitettavaksi), sekoittele kunnes juusto sulaa. Lisää revityt
basilikan lehdet ja mausta.
○ Mausta viipaloidut kirsikkatomaatit pippurilla ja kuivatulla
basilikalla, jätä ne hetkeksi odottamaan.
○ Kauho kastiketta riivittyjen
kurpitsanpuolikkaiden päälle, nostele kurpitsan "spaghettia" hiukan, jotta saat
kastiketta myös sisälle väleihin. Jaa kastike tasan puolikkaiden kesken.
○ Laita kastikkeen
pinnalle kirsikkatomaattiviipaleet ja viimeiseksi pinnalle säästetty juustoraaste.
○ Nosta
kurpitsat takaisin uuniin, 200 C, ja anna olla kunnes kastike kuplii ja juusto sulaa ja saa
kauniin värin (lopuksi voi laittaa vielä grillivastukset hetkeksi päälle jos haluaa oikein
kunnolla paahtuneen pinnan, suosittelen!)
○ Tarjoa vihreän salaatin kera joko puolitettuna
tai kokonaisena.
✔ Basilikan tilalle
kastikkeeseen sopii mainiosti lehtipersilja ja chiliäkin voi lisätä jos pitää tulisesta
ruoasta!
✔ Kurpitsan siemenet voi puhdistaa ja paahtaa uunissa naposteltavaksi.
Löydät tämän reseptin step-by-step -vaiheet Instagramista Kaviaarista arkeen kohokohdista!