topography

Juustogratinoitu spaghettikurpitsa

Herkullinen ja helppo tapa tutustua spaghettikurpitsaan! Nimensä mukaisesti tämän kurpitsan sisus muuttuu kypsänä spaghettimaiseksi rihmoiksi. Juustoinen, maukas kastike kaadetaan päälle ja gratinoidaan uunissa!

information circle-sharp
Valmistusaika
45 min
calendar sharp
Annosmäärä
2-4
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
Kasvisruoka, gluteeniton

Aineosat

● 1 keskikokoinen spaghettikurpitsa (noin 800 g)
● oliiviöljyä
(● mustapippuri, kuivattu chili)

● 1 pieni punasipuli hienonnettuna
● 1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
● 1,5 dl kermaa
● 50 g ranskankermaa
● 100 g voimakasta juustoraastetta (voi olla sekoitus, esimerkiksi cheddar ja parmesan toimivat hyvin)
● 1/2 ruukkua basilikaa
●  suolaa ja mustapippuria

●  kourallinen kirsikkatomaatteja ohuelti viipaloituna
●  Mustapippuria, kuivattua basilikaa

●  Viimeistelyyn oliiviöljyä ja basilikaa

Tee näin

○ Halkaise spaghettikurpitsa ja poista siemenet
○ Laita kurpitsanpuolikkaat uunivuokaan ja voitele leikkuupinta oliiviöljyllä (voit halutessasi myös kevyesti maustaa mustapippurilla, kuivatulla chilillä..). Paahda 200 C uunissa noin 40-60 minuunntia, kunnes kurpitsan sisus on pehmentynyt.
○ Anna kurpitsan hetken jäähtyä ja riivi se haarukan avulla spaghettimaiseksi, varo rikkomasta kuorta.

○ Kurpitsan paahtuessa voit valmistaa kastikkeen. Kuullota (oliivi)öljyssä sipulit pehmeiksi, lisää kerma ja ranskankerma, kuumenna kiehuvaksi.
○ Ota kattila liedeltä ja lisää osa juustoraasteesta (jätä noin 20-30 g kurpitsojen päälle laitettavaksi), sekoittele kunnes juusto sulaa. Lisää revityt basilikan lehdet ja mausta.
○ Mausta viipaloidut kirsikkatomaatit pippurilla ja kuivatulla basilikalla, jätä ne hetkeksi odottamaan.

○ Kauho kastiketta riivittyjen kurpitsanpuolikkaiden päälle, nostele kurpitsan "spaghettia" hiukan, jotta saat kastiketta myös sisälle väleihin. Jaa kastike tasan puolikkaiden kesken.
○  Laita kastikkeen pinnalle kirsikkatomaattiviipaleet ja viimeiseksi pinnalle säästetty juustoraaste.
○  Nosta kurpitsat takaisin uuniin, 200 C, ja anna olla kunnes kastike kuplii ja juusto sulaa ja saa kauniin värin (lopuksi voi laittaa vielä grillivastukset hetkeksi päälle jos haluaa oikein kunnolla paahtuneen pinnan, suosittelen!)

○  Tarjoa vihreän salaatin kera joko puolitettuna tai kokonaisena.

Vinkit

✔ Basilikan tilalle kastikkeeseen sopii mainiosti lehtipersilja ja chiliäkin voi lisätä jos pitää tulisesta ruoasta!
✔ Kurpitsan siemenet voi puhdistaa ja paahtaa uunissa naposteltavaksi.

Löydät tämän reseptin step-by-step -vaiheet Instagramista Kaviaarista arkeen kohokohdista!

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen