* 400 g (naudan)
jauhelihaa tai vastaava määrä kasvipohjaista jauhista
* 1 punasipuli hienonnettuna
* 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
* 1-2 rkl
tuoretta inkivääriä hienonnettuna
* 2 rkl currytahnaa (käytä omaa suosikkiasi, oma suisikkini
tässä on vihreä currytahna)
* 1 tl sitruunaruohotahnaa (tämän voi jättää pois/korvata
käyttämällä viimeistelyyn tuoretta limeä)
* 1 ruukku korianteria
* 2,5 dl sushiriisiä tai
muuta pyörejyväistä riisiä hyvin huuhdeltuna
* 2,5 dl kookoskermaa * 2,5- 3 dl vettä
*
soijakastiketta maun mukaan
* suolaa ja pippuria
(*tuoretta chiliä)
- Ruskista jauheliha isossa
pannussa, lisää puolessa välissä mukaan sipuli, valkosipuli, inkivääri ja hienonnetut korianterin
varret.
Jatka paistamista kunnes jauheliha on ruskistunut ja muut ainekset
kuullottuneet.
- Lisää joukkoon currytahna ja sitruunaruoho. Kuullota muutama
minuutti.
- Mausta soijalla ja mustapippurilla.
- Lisää kookoskerma ja vesi,
kuumenna kiehuvaksi ja lisää huuhdeltu riisi.
- Anna poreilla matalalla lämmöllä ilman
kantta, kunnes riisi on kypsää ja neste haihtunut/imeytynyt riisiin (lisää hiukan vettä
tarvittaessa).
- Maista ja lisää suolaa/pippuria tarpeen mukaan, sekoita joukkoon hienonnetut
korianterin lehdet ja viipaloitu tuore chili.
- Tarjoile tuoreen limen ja extra-chilin kera
✔ Currytahnoissa on
tulisuudessa paljon eroja ja tuore inkivääri tuo myös lämpöä ruokaan: säädä inkiväärin ja tahnan
määrää oman makumieltymyksen mukaan, itse olen tulisen ystävä.
✔ Valmista ruokaa voi
miedontaa/pyöristää lisäkookoskerman tai jogurtin/vegaanisen jogurtin avulla.