Helppo ja
herkullinen täyte suolaiselle piirakalle on kaupan valmis hummus ja paahdetut kasvikset! Pikana saat tämän
pöytään oikaisemalla ja käyttämällä valmista piiraspohjaa.
Tämä piirakka ei tarvitse edes juustoa mutta
halutessasi voit sen sellaisella helposti tuunata, katso reseptin vinkeistä omat ehdotukseni. Vinkeistä
löydät myös linkin Instagramin puolelle stepseihin.
POHJA
●
100 g kasvipohjaista leivontamargariinia
● n. 2,5 dl vehnäjauhoja
● ripaus suolaa
● n.
2rkl kylmää kasvikermaa tai vettä
TAI 1kpl valmis (vegaaninen) suolainen piirakkapohja
(pakaste)
TÄYTE
● 175-200 g hummusta
● Pieni tai puolikas
kesäkurpitsa
● 200 g kirsikkatomaatteja
● 1 punasipuli
● 1-2 valkosipulinkynttä
●
kuivattua basilikaa, chilihiutaleita, suolaa, pippuria, oliiviöljyä
● Tuoreita yrttejä
hienonnettuna (esim. basilika, lehtipersilja)
○ Valmista pohja sekoittamalla kylmä
margariini ja jauhot ja ripaus suolaa murumaiseksi seokseksi yleiskoneessa tai sormin. LIsää kylmä
neste ja sekoita nopeasti yhtenäiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä viileässä
täytteen valmistuksen ajan (Voit myös tehdä pohjan jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin).
Jos käytät valmispohjaa, sulata se ohjeiden mukaan.
○ Täytettä varten pilko kesäkurpitsa
pienehköiksi kuutioiksi, leikkaa punasipuli ohuiksi veneiksi, hienonnan valkosipuli.
○ Paista
ensin sipulia ja kesäkurpitsaa oliiviöljyssä niin että ne saavat hiukan väriä, lisää valkosipuli
ja kokonaiset kirsikkatomaatit ja mausta kuivatulla basilikalla, chilillä ja kevyesti suolalla ja
pippurilla. Nosta pannu liedeltä ja lisää joukkoon tuoreita yrttejä. Anna jäähtyä.
○
Kaulitse taikina ohueksi ja vuoraa sillä pyöreä (20 cm) tai pitkulainen piirasvuoka.
○ Nosta
vuoka vielä hetkeksi viileään ennen paistoa (15 min.) ja esipaista sitä sitten 200C uunin
alatasolla kunnes se on lähes kypsää ja on saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä hetki.
○
Levitä hieman jäähtyneen pohjan päälle ensin hummusta tasaiseksi kerrokseksi. Levitä hummuksen
päälle kasvistäyte tasaisesti niin että se peittää hummuksen. Nosta piiras takaisin 200C uuniin ja
paista 20-35 min kunnes pohja on kypsää ja täytteen kasvikset ovat saaneet lisää paahtunutta
pintaa.
○ Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä ja tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.
✔ Voit viimeistellä
paistetun piirakan halutessasi esimerkiksi fetalla tai mozzarella, myös pesto sopii mainiosti
piirakan viimeistelyyn! Mikäli haluat piirakan olevan vegaaninen, muista silloin valita näistä
vegaaninen vaihtoehto.
✔ Älä valitse hummukseksi mitään kevytversiota, ne kuivuvat helposti
uunissa.
✔ Käyttäessäsi valmispohjaa noudata aina pakkauksen käyttöohjeita.
Löydät ohjeen step-by-step -vaiheet Instagramin
kohokohdista.