topography

Höyrytetty sitruunakakku

Nämä kuohkean kevyet sitruunakakut saavat makeutensa sitruunasiirapista. Voit makeuttaa ne sen avulla juuri itsellesi sopiviksi! ⁣Tällä ohjeella tulee noin kolme pientä kakkua ja nämä ovat erityisen ihania teen kanssa nautittuna, älä anna vaatimattoman ulkoasun hämätä.

⁣Kakut valmistuvat nopeasti eivät vaadi kulhoa ja vispilää kummempia taikinan valmistukseen, höyrytykseen sopii niin höyrykattila kuin bambukorikin!

Muista käydä kurkkaamassa vaihe-vaiheelta ohjeet Kaviaarista arkeen Instargramista
(löydät suoran linkin reseptin lopusta vinkeistä!).

information circle-sharp
Valmistusaika
30 min
calendar sharp
Annosmäärä
1-3
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
-

Aineosat

● 1 muna⁣
● 2 rkl maitoa⁣
● 2 rkl sokeria⁣
● 1 sitruunan raastettu kuori⁣
● 1 rkl öljyä (mietoa, esim. rypsi/rapsi)⁣
● 1,25 dl vehnäjauhoja⁣
● 1 tl leivinjauhetta ⁣

Siirappi:
● 1 sitruunan mehu⁣
● 0,25 dl sokeria⁣
● 0,75 dl vettä⁣

Tee näin

- Sekoita ensin sokeri, öljy, maito, sitruunankuori ja muna hyvin sekaisin (niin että sokeri liukenee). ⁣

- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lusikoi voideltuihin pikkuvuokiin (voit käyttää myös vahvoja muffinssi- tai foliovuokia) ja laita bambukoriin höyrystymään kypsäksi. ⁣
(Ohjeella tulee noin kolme pientä kakkua ja aikaa menee noin vartti, testaa tikulla kypsyys.)⁣

- Tee siirappi keittämällä kaikki aineksia 10-15min kunnes neste on keittynyt kasaan siirappimaiseksi. ⁣

- Valele kakkuja siirapilla kun ne ovat vielä lämpimiä, kakut itsessään eivät ole kovin makeita joten siirapin kanssa saa olla antelias.

Vinkit

✔ Kakut ovat parhaimmillaan hiukan lämpiminä, samana päivänä nautittuna.
✔ Jos käytät kertakäyttöisiä vuokia, laita niiden alle leivinpaperi höyrystinkoriin.

Löydät tämän reseptin step-by-step -vaiheet Kaviaarista arkeen kohokohdista!

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen