Nämä kuohkean kevyet sitruunakakut saavat makeutensa sitruunasiirapista. Voit
makeuttaa ne sen avulla juuri itsellesi sopiviksi! Tällä ohjeella tulee noin kolme pientä kakkua ja
nämä ovat erityisen ihania teen kanssa nautittuna, älä anna vaatimattoman ulkoasun hämätä.
Kakut
valmistuvat nopeasti eivät vaadi kulhoa ja vispilää kummempia taikinan valmistukseen, höyrytykseen sopii
niin höyrykattila kuin bambukorikin!
Muista käydä kurkkaamassa vaihe-vaiheelta ohjeet
Kaviaarista arkeen Instargramista
(löydät suoran linkin reseptin lopusta vinkeistä!).
● 1 muna
● 2 rkl maitoa
● 2 rkl
sokeria
● 1 sitruunan raastettu kuori
● 1 rkl öljyä (mietoa, esim. rypsi/rapsi)
●
1,25 dl vehnäjauhoja
● 1 tl leivinjauhetta
Siirappi:
● 1
sitruunan mehu
● 0,25 dl sokeria
● 0,75 dl vettä
- Sekoita ensin sokeri, öljy,
maito, sitruunankuori ja muna hyvin sekaisin (niin että sokeri liukenee).
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lusikoi voideltuihin pikkuvuokiin (voit käyttää myös vahvoja
muffinssi- tai foliovuokia) ja laita bambukoriin höyrystymään kypsäksi.
(Ohjeella tulee
noin kolme pientä kakkua ja aikaa menee noin vartti, testaa tikulla kypsyys.)
- Tee
siirappi keittämällä kaikki aineksia 10-15min kunnes neste on keittynyt kasaan siirappimaiseksi.
- Valele kakkuja siirapilla kun ne ovat vielä lämpimiä, kakut itsessään eivät ole kovin
makeita joten siirapin kanssa saa olla antelias.
✔ Kakut ovat parhaimmillaan hiukan lämpiminä, samana päivänä nautittuna.
✔ Jos käytät kertakäyttöisiä vuokia, laita niiden alle leivinpaperi höyrystinkoriin.
Löydät tämän reseptin step-by-step -vaiheet Kaviaarista arkeen
kohokohdista!