Ruokaisa helmicouscous tuo mukavaa vaihtelua rakenteeseen tähän vegaaniseen pataan. Paksoi ja kookosmaito yhdessä mausteiden kanssa tekevät tästä maukasta vaihtelua vaikka arkipäiviin!
* 1 punasipuli kuorittuna
ja ohueksi viipaloituna
* 1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
* 2-3
valkosipulinkynttä hienonnettuna tai ohueksi viipaloituna
* 1 punainen chili halkaistuna
*
1 rkl seesamiöljyä
* 1 rkl rypsi/rapsiöljyä
* 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa + 1/2 tlk
vettä
* 1/2 ruukkua korianteria, varret erikseen hienonnettuna
* 2 limeä, toinen
tarjoiluun
* 0,5 dl soijakastiketta
* 3 dl helmicouscous
* 1-2 paksoita pitkittäin
pienittynä
* 100 g (pakaste)herneitä
* 100 g (pakaste)maissia
(*suolaa)
- Kuullota öljyjen kanssa sipulit,
inkivääri ja chili, kunnes ne ovat tuoksuvia ja läpikuultavia.
- Lisää soija,
kookosmaito+vesi, korianterin varret ja yksi lime puolitettuna (purista limestä mehu ja lisää myös
puolikkaat mukaan).
- Kuumenna kiehuvaksi ja lisää helmicouscous. Anna porista hiljalleen
n. 20min. Kunnes couscous on lähes kypsää.
- Lisää paksoi, maissi ja herneet. Kypsennä
vielä muutama minuutti. Tarkista suola, lisää tarpeen mukaan suolaa tai soijakastiketta. Lisää
korianterin lehdet ja tarjoile lämpimänä tuoreen limen kanssa.
Lisää halutessasi mukaan jotain kasviproteiinia, esim. Kaurapalaa tai tofua.