Ruokaisa helmicouscous tuo mukavaa vaihtelua rakenteeseen tähän vegaaniseen pataan. Paksoi ja kookosmaito yhdessä mausteiden kanssa tekevät tästä maukasta vaihtelua vaikka arkipäiviin!
* 1 punasipuli kuorittuna
ja ohueksi viipaloituna
* 1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
* 2-3
valkosipulinkynttä hienonnettuna tai ohueksi viipaloituna
* 1 punainen chili halkaistuna
*
1 rkl seesamiöljyä
* 1 rkl rypsi/rapsiöljyä
* 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa + 1/2 tlk
vettä
* 1/2 ruukkua korianteria, varret erikseen hienonnettuna
* 2 limeä, toinen
tarjoiluun
* 0,5 dl soijakastiketta
* 3 dl helmicouscous
* 1-2 paksoita pitkittäin
pienittynä
* 100 g (pakaste)herneitä
* 100 g (pakaste)maissia
(*suolaa)
- Kuullota öljyjen kanssa sipulit,
inkivääri ja chili, kunnes ne ovat tuoksuvia ja läpikuultavia.
- Lisää soija,
kookosmaito+vesi, korianterin varret ja yksi lime puolitettuna (purista limestä mehu ja lisää myös
puolikkaat mukaan).
- Kuumenna kiehuvaksi ja lisää helmicouscous. Anna porista hiljalleen
n. 20min. Kunnes couscous on lähes kypsää.
- Lisää paksoi, maissi ja herneet. Kypsennä
vielä muutama minuutti. Tarkista suola, lisää tarpeen mukaan suolaa tai soijakastiketta. Lisää
korianterin lehdet ja tarjoile lämpimänä tuoreen limen kanssa.
✔ Lisää halutessasi mukaan jotain kasviproteiinia, esim. Kaurapalaa tai tofua.