Mausteinen, lämmittävän tulinen chiliöljy, jonka erityispiirre on rapeat sipulit! Tällä saa ihanaa lämpöä moneen ruokaan ja koska öljy on vähäsuolainen, sopii se hyvin kaikkiin ruokavalioihin!
* 1,75 dl
mietoa öljyä (esim. rypsi/rapsi/auringonkukka)
* 2 salottisipulia ohueksi viipaloituna
* 1 kokonainen valkosipuli, kynnet kuorittuina ja ohueksi viipaloituna
* 3
tähtianista
* 1-2 kanelitankoa
* 2,5-3cm pala inkivääriä kuorittuna ja erittäin
pieneksi pilkottuna
* 2 rkl chilihiutaleita
* 1 rkl soijaa
* 1 tl
fariinisokeri
- Laita öljy ja valkosipuli- ja
sipuliviipaleet kattilaan. Lisää joukkoon myös kaneli ja tähtianis.
- Kuumenna kiehuvaksi
ja anna poreilla hiljalleen 20-30min, kunnes sipulit ovat ruskistuneet ja rapeutuneet kunnolla.
(Sekoittele välillä). Varo kuitenkin etteivät ne pala.
- Sekoita kuumaa öljyä kestävässä
kulhossa chili, soija, sokeri ja inkivääri.
- Kaada öljy tiheän siivilän läpi chiliseoksen joukkoon.
- Jätä sipulit jäähtymään ja rapeutumaan siivilään.
-
Sekoita lopuksi öljyn joukkoon sipulit.
- Säilytä viileässä, mielellään desinfioidussa
purkissa. Chiliöljy säilyy jääkaapissa noin kuukauden.
✔ Mitä
pidempään sipulien antaa kuivua siivilässä, sitä rapeampina ne pysyvät kun ne yhdistää öljyyn.
Ainekset voi sekoittaa myös suoraan keskenään, jolloin sipulit jäävät pehmeiksi.
✔ Ota
tähtianikset ja kaneli pois, kun siirrät öljyn viileään, jos et halua että niiden maku
vahvistuu.
✔ Tarjoa maustekastikkeen tapaan pöydässä, riisinuudelit rakastavat tätä
öljyä!
✔ Toimii myös marinadeissa.
✔ Öljy on vähäsuolainen.