Tässä kakussa
voimakkaan ja herkullisen appelsiinin maun tekee appelsiininkuorella maustettu sokeri!
Vuokakakku saa
mehevyyttä jogurtista ja oliiviöljystä, tuloksena pehmeä ja ihanan appelsiininen kakku (inspiraationa
tähän oli appelsiinivuokakakku jota söin Kreikan lomalla). Muista katsoa vinkit reseptin lopusta!
P.S.
Tämä kakku maistuu myös paahdettuna parin päivän jälkeen: viipaloi kakun loppu, paahda viipaleet ja
voitele. Nauti!
● 200 g sokeria, voit
käyttää puolet fariinisokeria (kts. vinkit)
● 1-2 pestyn (luomu) appelsiinin hienoksi raastettu
kuori (kts. vinkit)
● 1 tl vaniljasokeria
● 2 kananmunaa
● 2,5 dl maustamatonta
(kreikkalaista) jogurttia
● 1,25 dl mietoa oliiviöljyä
● 200 g vehnäjauhoja
● 50 g
mantelijauhoja
● 1 tl leivinjauhetta
● ripaus suolaa
○ Laita sokeri ja
appelsiininkuoriraaste kulhoon. Hiero ainekset yhteen sormien välissä, noin minuutin ajan jotta
appelsiinin maku tarttuu kunnolla sokeriin.
○ Lisää kananmunat ja vaniljasokeri ja vaahdota
seos kuohkeaksi vaahdoksi.
○ Lisää öljy ja huoneenlämpöinen jogurtti, vatkaa hyvin
sekaisin.
○ Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinan joukkoon, sekoita varovasti
nostellen (älä sekoita liikaa, kakusta tulee muuten helposti liian tiivis).
○ Kaada taikina
voideltuun, leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja paista 175C asteisessa uunissa tasalämmöllä
alatasolla (noin 50 minuuttia) kunnes kypsää. Kokeile kypsyyttä tikulla.
○ Annan kakun jäähtyä
ensin hetki vuoassa ja sitten jäähtyä kokonaan ennen leikkaamista.
✔ Kakusta tulee makeampi
jos käytät pelkkää valkoista sokeria.
✔ Appelsiininkuoren määrä vaikuttaa maun
intensiivisyyteen, itse laitan noin 1,5 appelsiinin kuoriraasteen jolloin maku on oikein voimakas,
kuorta voi käyttää oman maun mukaan enemmän tai vähemmän. Appelsiinin mehua ei käytetä tähän
ohjeeseen, voit hyödyntää hedelmät vaikka syömälle ne tai puristamalla ne mehuksi.
✔ Voit
käyttää oliiviöljyn sijaan myös jotain muuta neutraalia öljyä.
✔ Kakkumassa on jogurtin vuoksi
aika kostea, joten on tärkeää sekoittaa kuivat aineet varoen ja paistaa kakku kypsäksi asti,
tällöin lopputulos on kuohkea eikä liian tiivis.