Nyhtöpossua aasialaisittain! Lihaa haudutetaan pitkään yhdessä mm. soijan, seesamöljyn ja mirinin kanssa. Lopputuloksena on vivahteikasta nyhtöpossua, joka maistuu niin tortillan täytteenä kuin nuudeleiden kanssa! Ihanaa vaihtelua perinteiselle barbeque-maustetulle nyhtöpossulle ja kaiken lisäksi esivalmistelut tälle ruoalle on hoidettu muutamassa minuutissa.
✔ 2 kg possun potkaa tai kasleria
✔ 3 dl soijaa
✔ 1,5 dl riisiviinietikkaa
✔ 0,5 dl miriniä
✔ 0,5 dl seesamöljyä
✔ 6-10 valkosipulinkynttä hienonnettuna
✔ 2-3 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
✔ 1 punainen chili halkaistuna
✔ Nosta liha uunin kestävään pataan/vuokaan. Lisää vuokaan muut aineet, hiero hyvin sekaisin.
✔ Nosta pata uuniin 130-150C ja anna muhia 3-5h, kunnes liha hajoaa haarukalla vedettäessä palasiksi.
✔ Nosta liha pois padasta ja riivi pienemmäksi. Keitä pataan jäänettä nestettä kasaan paksummaksi kastikkeeksi ja lisää maun mukaan lihan joukkoon.
✔ Tarjoile liha esim. Tortillojen täytteenä tai nuudeleiden kanssa
✔ Tortillojen lisukkeeksi possun lisäksi sopii erilaiset kasvikset, ranskankerma, sitruunaa/limeä, korianteria.
✔ Kokeile sekoittaa possua yhteen keitettyjen nuudelien, tuoreiden yrttien (korianteri, minttu) kanssa (viimeistele limen/sitruunan mehulla).