topography

Mehevä suklaa-appelsiinipaistos

Tumma suklaa ja appelsiini yhdistyvät tässä lämpimässä paistoksessa, jonka pohjalla odottaa ihana tahmea kastike! Paistos valmistuu helposti vain käsin sekoittamalla ja pohjalle muodostuva kastike on päälle kaadettavan suklaisen nesteen ansiota. Tiedän, kuulostaa oudolta, mutta lopputulos on täydellinen!

Tämä ohje on tehty alunperin osana kaupallista yhteistyötä Fredman Groupin kanssa.

information circle-sharp
Valmistusaika
45 min
calendar sharp
Annosmäärä
4-6
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
-

Aineosat

- 50 g voita sulatettuna
- 0,75 dl maustamaton jogurtti
- 2 kananmuna
- 2 dl vehnäjauhot
- 1 tl leivinjauhe
- 1 dl sokeri
- ripaus sormisuolaa
- 0,5 dl kaakaojauhe (makeuttamaton)
- 1 appelsiinin hienoksi raastettu kuori
- 1/2 appelsiinin mehu (n. 0,5 dl)
- 50 g tumma suklaa (50-70%) karkeasti rouhittuna

KOSTUTUS-KASTIKE
- 1,5 dl fariinisokeri
- 1,5 rkl kaakaojauhe
- 1,25 dl kiehuvaa vettä

Tarjoiluun ranskankermaa.

Tee näin

- Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet suklaata lukuunottamatta. Sulata voi ja sekoita jäähtynyt voisula, appelsiinin mehu ja kanamunat keskenään.
- Yhdistä kuivat ja kosteat aineet nopeasti sekoittaen, älä sekoita taikinaa liikaa jotta kakusta ei tule tiivistä.
- Kääntele lopuksi joukkoon karkeasti rouhittu suklaa.

- Kaada taikina pinnoitettuun tai voideltuun vuokaan. Nosta vuoka leivinpaperilla peitetyn pellin päälle.

- Sekoita kostutusta varten fariinisokeri ja kaakaojauhe keskenään, kaada päälle kiehuva vesi ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada neste taikinan päälle ja nosta paistos (pellin päällä) uuniin, 175C.
- Paista n. 25-30min. kunnes paistoksen pinta on kiinteää ja tuntuu painettaessa kypsältä (tikulla ei kannata kokeilla kypsyyttä, koska kostutus muodostaa kastikkeen vuoan pohjalle).

-Tarjoa kakku lämpimänä ranskankerman kanssa.

Vinkit

✔ Älä käytä sähkövatkainta sekoituksessa

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen