Tämä alunperin hävikistä syntynyt herkku tehdään nykyään usein tuoreista croissanteista, mutta tähän reseptiin
toimivat täydellisesti myös ne päivän kuivahtaneet leivonnaiset.
Kahvilatasoinen
"leivonnainen" onnistuu helposti myös kotona!
Croissantit täytetään itsetehdyllä
täytteellä, joka sisältää mm. mantelijauhoja ja voita, litistetään ja kuorrutetaan mantelilastuilla.
Lopuksi nämä herkut paistetaan uunissa täydellisen rapeiksi ja herkullisiksi.
Näihin jää koukkuun
myös he, jotka eivät mantelista yleensä niin perusta!
● 6-8 croissantia
(kuivahtaneet käy!)
KOSTUTUS
● 2,5 dl vettä
● 0,5 dl (vaaleaa)
rommia (voi jättää pois, kts. vinkit)
● 2 rkl sokeria
TÄYTE
●
2,5 dl mantelijauhoja
● ripaus suolaa
● 2 kananmunaa
● 125 g pehmeää voita
● 1,25
dl hienosokeria
PÄÄLLE
● 100 g mantelilastuja
● tomusokeria
○ Laita vesi, rommi ja sokeri
kattilaan, kiehauta ja anna kiehua muutama minuutti koko ajan sekoitellen kunnes sokeri liukenee.
Jäähdytä ja kaada laakeaan astiaan.
○ Sekoita mantelijauhojen joukkoon sokeri ja suola.
Lisää pehmeä voi ja vatkaa vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin
vatkaten.
○ Halkaise croissantit ja kasta puolikkaat kostutussiirappiin.
○
Täytä (n. 2 rkl) täytteellä, paina kansi päälle kunnolla (litistä), levitä päälle täytettä (n. 1
rkl ) ja ripottele pinnalle anteliaasti mantelilastuja. Paista 175 C uunissa 15-20 min. Lopuksi
voit laittaa vielä grillivastukset hetkeksi päälle, jos tuntuu että pinta ei ole tarpeeksi
paahtunut ja rapea.
○ Anna jäähtyä hetki ja koristele reilulla tomusokerilla. Nauti
hiukan lämpimänä tai jäähtyneenä, parhaimmillaan nämä ovat samana päivänä.
✔ Rommin voi jättää
kostutuksesta kokonaan pois, mausta liemi sen sijaan 1 tl vaniljasokeria (näin teen kun tarjoilen
croissanteja myös lapsille, vaikka alkoholi haihtuukin pois kypsennyksen aikana).
✔ Kasta
croissantit vain kevyesti kostutussiirappiin, täyte tuo myös pehmeyttä niihin paiston
aikana.
Löydät tämän reseptin step-by-step -vaiheet
Instagram-kohokohdista!