Ruokaisa
pastasalaatti! Kastike sopii niin liha-kala- tai kasvispullille joten tämä ohje on helposti
muunneltavissa.
Tällä kertaa lisäsin lihapullia, mutta kokeile myös esimerkiksi lohipullilla!
Lue
vinkit reseptin lopusta ja tee salaatti joka maistuu kaikille.
● 250 g kuivapastaa, esim.
Penne
● 4-6 kananmunaa
● 0,5-1 dl pilkottuja pieniä suolakurkkuja
● 1 punainen tai
oranssi paprika
● 250 g pieniä lihapullia (kts. Vinkit muista vaihtoehdoista)
KASTIKE
● 200 g ranskankermaa
● 0,5 dl majoneesia
● 1-2 tl
kokojyväsinappia
● 1-2 tl hunajaa
● 1 ruukku hienonnettua basilikaa tai lehtipersijaa (tai
yhdistelmä näistä)
● suolaa pippuria
○ Keitä pasta ja jäähdytä se kylmän
veden avulla.
○ Keitä kananmunat koviksi (8-10 minuuttia). Jäähdytä ja puoliksi ja puolikkaat
vielä puoliksi pitkittäin.
○ Puolita pikkusuolakurkut tai halutessasi leikkaa pienemmäksi
kuutioksi.
○ Leikkaa paprika ohuiksi suikaleiksi.
○ Sekoita kastikkeen ainekset
keskenään, maista ja mausta (huomioi että myös suolakurkut ja lihapullat tuovat salaattiin
suolaisuutta).
○ Sekoita kastike ja pasta ensin keskenään ja lisää sitten muut aineet. (Näin
saat pastan varmasti maustumaan kunnolla)
○ Anna maustua viileässä vähintään 30 min, jotta maut
tasaantuvat. Tarkista maku ja tarjoa, salaatti maistuu viileänä (jos jääkaappisi on kovin
kylmällä, kannattaa salaatin hetken olla huoneenlämmössä ennen tarjoilua).
✔ Vaihda lihapullat
kalapulliin ja valitse kastikkeen yrtiksi tilli, tarjoiluun sopii silloin sitruunanlohko!
✔
Lisää salaatin joukkoon yrttien lehtiä (basilika, lehtipersilja) kokonaisena, niin saat
voimakkaamman yrttien maun ruokaan.
✔ Tähän saa hyvin upotettua ylijääneet lihapullat uudeksi
ateriaksi ja myös kasviksia voi lisätä sen mukaan mitä on kaapissa!
Löydät tämän reseptin vaiheita Instagram-kohokohdista!