topography

Levykeksi

Rapea pinta, pehmeä ja sitkas sisus. Suklaasattumia ja toffeeta, mukana reilu ripaus sormisuolaa.⁣⁣
Levykeksin helppous piilee vain muutamassa työvaiheessa  ja siinä, että no, se on levy. Ei tarvetta pyöritellä tai muotoilla, taikina littanaksi vuokaan ja uuniin. ⁣Keksikriisin pelastus ja sopii myös heille, jotka eivät käytä kanamunaa ruokavaliossaan!

information circle-sharp
Valmistusaika
45 min
+ jäähtyminen
calendar sharp
Annosmäärä
6-8
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
Kanamunaton

Aineosat

● 125 g pehmeää voita⁣
● 1,25 dl sokeria⁣
● 2,5 dl vehnäjauhoja ⁣
● 200 g rouhittua suklaata ja kermatoffeeta (2/3 suklaata, 1/3 toffeeta)⁣
● Reilu ripaus sormisuolaa

Tee näin

○ Vaahdota voi ja sokeri.⁣
○ Lisää jauhot käännellen joukkoon.⁣
○ Kääntele sattumat ja sormisuola joukkoon, taikina saa olla paksua.⁣
⁣○ Levitä 1 cm paksuiseksi levyksi (n. 15x20cm vuoka) ja paista 175 C keskitasolla 25-○ 30min. Kunnes reunat ovat kiinteytyneet ja keskusta vielä hiukan pehmeä. ⁣
⁣○ Anna jäähtyä lähes kokonaan ennen leikkaamista paloiksi.

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen