Latva-artisokan sydämet ovat suosikkisäilykkeitäni! Niistä valmistuu helposti tapakset ja myös pasta: Tässä yhdistin ne täyteläiseen ranskankermaan, kirpakkaan sitruunaan ja paahdettuihin kirsikkatomaatteihin. Viimeistelyyn tietysti hiukan juustoa!
* 250-300 g pitkää pastaa,
esim. Tagliatelle (säästä 0,5 dl pastan keitinvettä)
* 1 salottisipuli hienonnettuna
* 1-2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
* 1/2 punainen chili, hienonnettuna, siemenet poistettuna
* 1 sitruunan mehu
* 150 g maustamatonta tuorejuustoa
* 200 g ranskankermaa
* 1 tlk
artisokansydämiä vedessä (280/170 g ) valutettuna ja pilkottuna
* 2 dl pakasteherneitä
* 1/2
ruukkua basilikaa kevyesti hienonnettuna
* 25-50 g parmesania hienoksi raastettuna + extraa
tarjoiluun
* suolaa, pippuria
LISÄKSI
* n. 15 kpl kirsikkatomaatteja, 1 rkl
oliiviöljyä, suolaa, pippuria
- Keitä pasta al dente reilusti
suolalla maustetussa vedessä.
- Laita tomaatit uunivuokaan öljyn ja mausteiden kanssa ja
paahda 200C n. 12-15min.
- Kuullota sipulit ja chili öljyssä. Lisää sitruunan mehu ja kiehauta
(voit lisätä aluksi vain puolet sitruunanmehusta ja säätää lopussa makua loppumehulla).
-
Lisää tuorejuusto ja ranskankerma, kuumenna kiehuvaksi.
- Lisää artisokansydämet, jäiset
herneet, basilika ja parmesani. Mausta. Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna hautua muutama
minuutti. Ohenna tarvittaessa pastan keitinvedellä. Tarkista maku.
- Lisää pasta kastikkeen
joukkoon, lisää myös tomaatit ja niistä paahtamisen aikana vuokaan irronnut neste.
- Nauti
parmesanin kanssa.
✔ Sitruunamehun voi vaihtaa
halutessaan valkoviiniin.
Löydät tämän reseptin kaikki vaiheet Kaviaarista arkeen
Instagramista!