Kuka voisi vastustaa lämmintä juustodippiä? Lisätään siihen vielä mausteista raakamakkaraa antamaan makua ja tulisuutta, oi kyllä vain! Käytä dippailuun tai tortillojen täytteenä, tätä dippiä on pakko santsata!
* 200 g mausteista
raakamakkaraa (esim. Chorizo)
* 1 chili hienonnettuna
* 1 punainen sipuli hienonnettuna
*
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
* suolaa ja pippuria
* 2 dl kermaa
* 2 dl maitoa
*
1 rkl maizenaa
* n. 500 g voimakasta, hyvin sulavaa juustoraastetta (esimerkiksi puolet vahvaa
cheddaria ja puolet savucheddaria)
* tarjoiluun tuoretta korianteria / lehtipersiljaa,
jalapenoja/chiliä, kuutioitua tomaattia
Poista makkarasta kuori ja
murusta/hienonna hienoksi. Ruskista öljyssä rapeaksi, lisää loppuvaiheessa mukaan sipuli ja
valkosipuli ja chili (valitsi chili maun mukaan ja huomioiden se, kuinka mausteista makkaraa
käytät).
- Sekoita maito, kerma ja maizena. Lisää pannulle ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan
sekoitellen.
- Lisää juustoraaste pienissä erissä sekoitellen, kunnes kaikki juusto on lisätty
ja sulanut. Mausta suolalla ja pippurilla tarvittaessa.
- Anna dipin vetäytyä hetki ennen
tarjoilua, huomaa että jäähtyessä koostumus paksunee lisää.
- Lisää pinnalle yrttejä, chiliä ja
tomaattia. Nauti esim. Nachojen tai tortillalettujen täytteenä.
✔ Käytetystä juustosta
riippuu dipin lopullinen paksuus, maizenan määrää voi tarvittaessa hiukan lisätä.
✔ Myös
ei-raakamakkarat sopivat tähän, niistä ei vain irtoa yhtä paljon makua dippiin, eli mausteita
saattaa joutua lisäämään. Tarvittaessa valuta liika öljy pannusta ennen nesteen
lisäämistä.
Löydät tämän reseptin step-by-step -vaiheet kaviaarista arkeen
Instagramista!