Suolaiset piiraat ovat ihania! Tämä piirakka valmistuu helposti valmiin pohjan avulla ja täyte on maukas yhdistelmä pestoa ja kurpitsaa. Viimeistele halutessasi kypsä piirakka vaikka ilmakuivatulla kinkulla! Tämä piiras maistuu niin juhlatarjoiluna kuin pienenä suolaisena viinin kera.
- 1 valmis piirakkapohja
(pakaste, 400 g)
- N. 1 kg myskikurpitsa (paino ennen putsausta)
- 1 prk pestoa (n. 190
g)
- 150 g kirsikkatomaatteja puolitettuna
- 2 palloa tuore mozzarellaa kuutioituna
-
100 g ranskankermaa
- Öljyä, kuivattua chiliä, pippuria, suolaa
Kauli sulanut taikina piirasvuoan
(n. 25-28 cm) pohjalle ja reunoille (vuoraa vuoka leivinpaperilla). Nosta viileään kurpitsan
valmistelun ajaksi.
Kuori ja putsaa kurpitsa, leikkaa hiukan noppaa isommaksi paloiksi.
Laita väljästi uunivuokaan, lisää loraus (oliivi)öljyä ja mausta chilillä, pippurilla ja
suolalla.
Nosta sekä pohja, että kurpitsa 200C uuniin (alemmalle tasolle) esikypsymään n.
15-20min ajaksi.
Sekoita esikypsennetyn kurpitsan joukkoon pesto, kirsikkatomaatit ja
2/3 mozzarellasta.
Levitä ranskankerma piiraspohjan päälle tasaisesti. Lisää
kurpitsa-täyte, ja sujauta loput mozzarellat tasaisesti sopiviin väleihin ja nosta piiras takaisin
uuniin n. 35-45min ajaksi, kunnes kurpitsatäyte ja pohja ovat kypsiä (peitätarvittaessa jos pinta
meinaa tummua).
Tarjoa hiukan jäähtyneenä.
✔Lisää piiraan päälle
halutessasi ilmakuivattua kinkkua ennen tarjoilua.
✔Käytä suosikkipestoasi, myös punainen
pesto toimii tässä hyvin
Löydät tämän reseptin step-by-step -vaiheet Kaviaarista arkeen
Instagramista!