Kanankoivet keitetään tässä sopassa kypsäksi sellaisenaan liemen seassa ja riivitään lopuksi soseutetun keiton lisukkeeksi yhdessä riisin, yrttien ja limen kanssa. Pehmeä kurpitsan, kookoksen ja maapähkinävoin yhdistelmä lämmittää ja hurmaa, lisukkeiden kera tämä keitto vie isommankin nälän!
* 3-4 kpl kanan/broilerin
koipireisipaloja, maustamaton
* 800-900 g (myski)kurpitsaa (paino kuorittuna ja
lohkottuna)
* 1 iso sipuli kuorittuna ja pienittynä
* 3-4 valkosipulinkynttä kuorittuna ja
hienonnettuna
* n. 2 rkl tuoretta inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
(* 1 chili
hienonnettuna tai kuivattua chiliä maun mukaan)
* 7-8 dl kanalientä
* 1 tlk
kookosmaitoa
* 1 - 2 dl maapähkinävoita (sileää, ei makeutettua)
* suolaa ja/tai soijaa maun
mukaan, mustapippuria
* tarjoiluun tuoreita yrttejä, limen lohkoja ja keitettyä riisiä.
- Poista koipi-reisi-paloista
nahka.
- Kuullota kasviksia öljyssä isossa kattilassa hetki. Mausta suolalla ja
pippurilla.
- Lisää kanaliemi ja kookosmaito, kuumenna kiehuvaksi.
- Lisää kana, anna
poreilla (vähintään) 45min osittain peitettynä, kunnes kana on kypsää ja on helposti nyhdettävissä
irti luista.
- Nostele lihat pois keitosta ja lisää maapähkinävoi. Surauta sileäksi
sauvasekoittimella, lisää tarvittaessa nestettä. Mausta soijalla/suolalla.
- Nyhdä kana irti
luista ja lisää suoraan keittoon tai tarjoa lisukkeena yhdessä riisin, yrttien ja limen kanssa.
✔ Poistan kanannahat, jotta
keitosta ei tule liian "rasvaista", ne voi hyödyntää tekemällä esim. Sipsejä lisukkeeksi
uunissa.
✔ Maapähkinävoin määrää voi säädellä oman maun mukaan.