Kalaa ja
kasviksia helppona yhden pellin ateriana! Juju piilee siinä, että ensin kasviksia paahdetaan keskenään
hetken, herkkä kala (tälla kertaa kuha) lisätään hetken päästä samalle pellille ja kruunataa
sitruunaisella tillivoilla.
Upea ateria on nopeasti valmisteltu ja valmis!
Eri vaiheet näet
Instagramin puolella kelavideosta, suora linkki vinkeissä!
● 300-400 g tuoreita
(herkku)sieniä, kokonaisina, isommat puolitettuina
● 250 g broccolinia (pestyinä,
kokonaisina)
● oliiviöljyä, suolaa, pippuria
● 2 kuhafilettä (noin 150 g kappale),
ruodottomia
● 50-70 g pehmeää voita
● 1 sitruunan kuori (säästä sitruuna
tarjoiluun)
● 1/2 ruukkua tilliä hienonnettuna
● suolaa, pippuria
●
Tarjoiluun fetajuustoa oliiviöljyllä ja pippurilla
○ Pyöräytä sienet ja broccolinit
tilkassa oliiviöljyä ja mausta. Levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille väljästi.
○ Paista kuumassa uunissa 225 C kiertoilmalla (jos mahdollista) ja grillivastuksilla
niin kauan että kasvikset alkavat saada paahtuneen värin pintaansa (uunista riippuen 5-10 min).
○ Tee maustevoi sekoittamalla muut aineet pehmeään voihin, mausta mieleiseksi.
○ Nosta
pelti uunista, alenna uunin lämpö valmiiksi n. 175-180 C asteeseen ja vaihda se tasalämmölle jos
käytit aiemmin kiertoilmaa.
○ Siirrä kasviksia pellin reunoille niin että saa kuhafileet
mahtumaan niiden keskelle. Jaa maustevoi nokareina kalafileiden päälle.
○ Nosta pelti
takaisin uuniin ja kypsennä kunnes kuha on halutu kypsyistä (fileiden paksuudesta ja
lämpötilasta riippuen, noin 10 minuuttia).
○ Tarjoile seurana fetajuustoa jonka päälle
olet valuttanut oliiviöljyä ja rouhinut pippuria.
✔ Kokeile kuhan sijaan myös
muita kaloja, monet vaaleat kalat ja myös lohi sopii tähän reseptiin, ainoa asia mikä pitää
huomioida on se, että fileiden pitää olla suhteellisen ohuita.
✔ Fetajuuston sijaan voit
tarjoilla seurana raikkaan vihreän salaatin.
Löydät tämän reseptin vaiheet Instagram-kelavideosta.