topography

Kimchi-kanapulla-keitto

Nuudelit ja maukas liemi, mukana lihapullia. Kuka voisi vastustaa! Kimchi, korealainen hapatettu kaali, on löytänyt tiensä myös suomalaisiin pöytiin. Valitse Kimchin tulisuus oman maun mukaan, niin saat keitosta juuri omaan suuhusi sopivan!

information circle-sharp
Valmistusaika
45 min
calendar sharp
Annosmäärä
2-3
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
Maidoton

Aineosat

Kanapullat⁣
250 g kanan jauhelihaa⁣
1/3 ruukku korianteria, vain varret hienonnettuna⁣
1-2 tl soijakastiketta⁣
1 tl tummaa seesamöljyä⁣
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä ⁣
1 valkosipulinkynsi raastettuna⁣⁣

Keitto
200-300 g Kimchiä ⁣
1 valkosipulinkynsi ohueksi viipaloituna ⁣
1 punasipuli suikaloituna⁣
1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna ⁣
2 tl tummaa seesamöljyä ( + 1rkl tavallista öljyä)⁣
1 rkl soijakastiketta⁣
(1 tl Kuivattua chiliä)
⁣5-7,5 dl kanalientä⁣
100 g nuudeleita keitettynä
⁣1/3 ruukkua korianteria, lehdet, viimeistelyyn ⁣

Tarjoiluun pehmeäksi keitettyjä kananmunia

Tee näin

Sekoita kaikki kanapullien ainekset keskenään.

Aloita keitto kuullottamalla öljyissä sipulit, inkivääri (ja kuivattu chili).
Lisää kimchi ja paahda hetki.

Lisää liemi ja kuumenna kiehuvaksi. ⁣

Pyörittele kanapulla massasta pieniä pullia ja tiputa ne suoraan liemeen kypsymään. Anna keiton kiehua hiljalleen ja kanapullien kypsyä.

Tarkista maku ja lisää soijakastiketta maun mukaan.

Lisää keittoon kypsät nuudelit ja tuore korianteri, tarjoa pehmeäksi keitettyjen kananmunien kanssa.

Vinkit

✔Jos haluat kypsentää nuudelit suoraan liemessä, lisää silloin nesteen määrää

📽  🎞  Löydät tämän reseptin vaiheet Instagramista kohokohdista!

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen