Yksi kattila, maku kuin lasagnessa, twistinä mukana myös mukavan mausteinen chorizo-makkara. Täydellistä pastaruokaa pienellä määrällä tiskiä, kukapa ei tätä pöytäänsä kelpuuttaisi!
* 400 g jauhelihaa
(naudan)
* 1 punasipuli hienonnettuna
* 1/3 isosta fenkolista hienonnettuna (n.0,5dl)
*
3-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
* 100 g chorizoa hienoksi pilkottuna
* 400 g
tomaattimurskaa
* 3 rkl tomaattipyrettä
* 2 dl kermaa
* 2 dl vettä / lihalientä
*
mustapippuria, suolaa, oreganoa
* 200g lasagnelevyjä pienittynä tai minilasagnelevyjä
*
200-400g tuoretta mozzarellaa revittynä
(* tuoretta basilikaa)
- Ruskista jauheliha kattilassa,
lisää ruskistuksen loppuvaiheessa muut hienonnetut aineet. Anna paistua muutaman minuutin
ajan.
- Lisää tomaattipyre ja mausteet, anna kuullottua hetki.
- Lisää nesteet ja
kun seos kiehuu, lisää joukkoon pasta.
- Anna kiehua hiljalleen, välillä varovasti
sekoitellen, kunnes pasta on al dente kypsää.
- Nosta kattila liedeltä, sekoita varovasti
joukkoon mozzarella (ja basilika).
- Anna vetäytyä muutaman minuutin ennen tarjoilua.
✔ Keittoaika riippuu
pastalevymerkistä, tuorepastaa tähän ei kannata käyttää, kuivapasta toimii paremmin.
✔ Lisää
nesteen määrää tarvittaessa.
Täältä löydä toisen Choriso-kattilapastan stepsit, jos haluat lisää
vinkkejä!