topography

Kattila-Lasagne Chorizolla

Yksi kattila, maku kuin lasagnessa, twistinä mukana myös mukavan mausteinen chorizo-makkara. Täydellistä pastaruokaa pienellä määrällä tiskiä, kukapa ei tätä pöytäänsä kelpuuttaisi!

information circle-sharp
Valmistusaika
45-60 min
calendar sharp
Annosmäärä
4
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
-

Aineosat

* 400 g jauhelihaa (naudan)
* 1 punasipuli hienonnettuna
* 1/3 isosta fenkolista hienonnettuna (n.0,5dl)
* 3-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
* 100 g chorizoa hienoksi pilkottuna
* 400 g tomaattimurskaa
* 3 rkl tomaattipyrettä
* 2 dl kermaa
* 2 dl vettä / lihalientä
* mustapippuria, suolaa, oreganoa
* 200g lasagnelevyjä pienittynä tai minilasagnelevyjä
* 200-400g tuoretta mozzarellaa revittynä
(* tuoretta basilikaa)

Tee näin

- Ruskista jauheliha kattilassa, lisää ruskistuksen loppuvaiheessa muut hienonnetut aineet. Anna paistua muutaman minuutin ajan.

- Lisää tomaattipyre ja mausteet, anna kuullottua hetki.

- Lisää nesteet ja kun seos kiehuu, lisää joukkoon pasta.

- Anna kiehua hiljalleen, välillä varovasti sekoitellen, kunnes pasta on al dente kypsää.

- Nosta kattila liedeltä, sekoita varovasti joukkoon mozzarella (ja basilika).
- Anna vetäytyä muutaman minuutin ennen tarjoilua.

Vinkit

✔ Keittoaika riippuu pastalevymerkistä, tuorepastaa tähän ei kannata käyttää, kuivapasta toimii paremmin.
✔ Lisää nesteen määrää tarvittaessa.

Täältä löydä toisen Choriso-kattilapastan stepsit, jos haluat lisää vinkkejä!

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen