topography

Juustoinen pataleipä

Sekoita, odota ja paista. Yhtä helppoa kuin pataleivät aina, mutta tässä versiossa leipä sisältää reilusti juustosattumia!

information circle-sharp
Valmistusaika
1 h + kohotus yön yli
calendar sharp
Annosmäärä
4-6
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida

Aineosat

7 dl vehnäjauhoja ⁣(1-2 dl voi korvata ohrajauhoilla)
●  1 tl kuivahiivaa ⁣
●  1 tl suolaa ⁣
●  0,5 dl oliiviöljyä ⁣
● 3 dl vettä (huoneenlämpöistä)⁣
● 2,5-3 dl juustoraastetta⁣ (esimerkiksi yhdistelmä parmesania ja cheddaria)
● 1/2 ruukkua basilikaa.

Tee näin

Sekoita jauhoihin suola ja kuivahiiva. Lisää öljy ja vesi, sekoita vain sen verran että ainekset sekoittuvat (tarvittaessa lisää 1-3 rkl vettä jos seos vaikuttaa liian kuivalta). Kääntele joukkoon lopuksi juustoraaste. Peitä kelmulla ja liinalla ja anna levätä huoneenlämmössä yön yli. ⁣

○ Laita (valurauta)pata kansineen uuniin ja kuumenna uuni 225 C. Käytä hiukan jauhoja apuna ja kääntele kohonnut taikina leivän muotoon, kääntele samalla taikinan sekaan (halutessasi hienonnettu) basilika. Älä vaivaa taikinaa liikaa (taikinan on tarkoituskin olla aika pehmeää). ⁣

○ Ota kuuma pata uunista, laita taikina pataan ja paista ensin kansi kiinni 30 min ja lopuksi ilman kantta 15 min. ⁣(tarpeen mukaan voit pidentää hiukan aikaa, jos leipä ei ole vielä kypsä)

○ Anna leivän jäähtyä padassa muutama minuutti, kumoa se sen jälkeen pois padasta jäähtymään. Leipä on parhaimmillaan saman päivän aikana.⁣

Vinkit

✔Käytä erilaisten juustojen sekoitusta, kermaiset juustot kannattaa raastaa karkeaksi ja kovemmat pienellä terällä: näin saat juuston maun leviämään kautta taikinan.

✔Löydät tämän reseptin step-by-step -videona Instagram-postauksesta.

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen