Arkisen ihana jauhelihakastike saa pientä ylellisyyttä tässä ohjeessa kun se kruunataan tuorejuustolla ja tilkalla kermaa! Muuta ohje kasvisruokavalioon sopivaksi valitsemalla jauhelihan tilalle vegejauhis, tämä ohje toimii loistavasti myös niillä. Katso myös vinkeistä mitä muuta tämän kanssa sopii tarjoilla kuin pastaa!
● 600 g (naudan)jauhelihaa tai vegejauhista
● 1 iso punasipuli hienonnettuna
● 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
● 0,5-1 rkl kuivattua timjamia
● 0,5-1 rkl kuivattua oreganoa
● 100 g tomaattipyree
● 2 rkl soijakastiketta
● 0,5-1 rkl worcester-kastiketta
● 1-2 dl kermaa + noin 2dl vettä/kasvis/lihalientä
● 200 g maustamatonta tuorejuustoa
● Suolaa, pippuria
● (Öljyä/voita paistamiseen)
● Tuoretta basilikaa
● 400 g pitkää pastaa, esim. Tagliatelle
● Tarjoiluun parmesanraastetta
Ruskista jauhelihaa
tai vegejauhista kuumalla pannulla (lisää öljyä/voita tarpeen mukaan). Lisää loppuvaiheessa
sipulit mukaan kuullottumaan.
○ Lisää seuraavaksi tomaattipyree ja anna sen paahtua
hetki. Lisää kuivamausteet ja maustekastikkeet, mausta myös suolalla ja pippurilla.
○
Lisää kerma ja vesi (tai liemi joukkoon) ja anna hautua hiljalleen poreillen 15-30min. Lisää
lopuksi tuorejuusto ja anna sen sulaa kastikkeen joukkoon (keitä vielä hetki jos kaipaat
paksuutta kastikkeeseen).
○ Sekoita joukkoon keitetty pasta ja tarvittaessa myös tilkka
pastan keitinvettä.
○ Viimeistele halutessasi basilikalla ja tarjoile parmesanraasteen
kanssa.
Kuivamausteiden määrät ovat suuntaa antavat, koska niiden tuoreus vaikuttaa paljon
tarvittavaan määrään. Säädä myös maustekastikkeiden määrää maistelemalla oman maun
mukaan.
✔ Tämä kastike sopii mainiosti myös perunamuusin tai keitetyiden perunoiden
kanssa tarjottavaksi! Perunoiden kanssa tarjottaessa kannattaa kastiketta keittää hiukan
paksummaksi.